Volharding verspeelt riante voorsprong

Sport 75 keer gelezen
VIERLINGSBEEK –Volharding mag het zichzelf aanrekenen dat het niet de vierde wedstrijd op rij om heeft gezet in een overwinning. In eigen huis gaven de Vierlingsbekers een zekere 3-0 voorsprong[image=152546] prijs. Op Soetendaal werd het 3-3.

[image=152546]

Volharding nam na zeven minuten de leiding via Dave Hendriks. Uit een fraaie vrije trap verdubbelde Ben Verberkt de voorsprong in de 18e minuut. De kans op de beslissende derde treffer bleef onbenut en daaruit putte Herpina hoop. Met het incasseren van gele kaarten kon Volharding Herpense kansen verijdelen. Vervolgens vergaten de gastheren de strijd te beslissen. Na rust wist Ben Verberkt de score toch op te voeren tot 3-0. Die treffer schudde de bezoekers blijkbaar wakker. Volharding miste de kans op 4-0 en vervolgens maakte het wilskrachte Herpinia de dienst uit. Ivo van Aalst verkleinde de achterstand tot 3-1. Vier minuten later (73e) bracht Leo Hopman de spanning terug tot 3-2. Volharding trachtte de bakens te verzetten en Erik Ermers en Chris van Duijnhoen misten goede kansen. Het onvermijdelijke geschiedde toen Nick van Sambeek in de voorlaatste minuut de eindstand op 3-3 bracht. In Vierlingsbeek beaamde Volharding dat die uitslag eigenlijk terecht was.