Afbeelding

Oud-politica Riet van Heumen overleden

Algemeen 138 keer gelezen
CUIJK – Oud-politica Riet van Heumen-Janssen uit Cuijk is zondag op 79-jarige leeftijd overleden.

Mevrouw Van Heumen was maar liefst 22 jaar (1988 tot 2010) onafgebroken lid van de gemeenteraad van Cuijk, waarvan de laatste jaren namens de lokale politieke partij PLC. Kortstondig (1994– 1995) vervulde zij in de gemeente Cuijk de functie van wethouder. In haar laatste gemeenteraadsvergadering, begin dit jaar, ontving zij de Erepenning van de gemeente Cuijk.

Actief
Behalve wethouder en raadslid was de overleden politica vele jaren lid van diverse gemeentelijke commissies. En ook na haar aftreden als raadslid was zij nog actief als lid van de commissie Ruimte.
Samen met echtgenoot Jan heeft Riet van Heumen vijf kinderen. In haar burgerleven was ze werkzaam als verpleegkundige en als docent op de huishoudschool en het schippersinternaat.

[image=152299]

Reactie
In een reactie is het college van de gemeente Cuijk vol lof over haar bevlogenheid. “Wij hebben haar leren kennen als een zeer actieve vrouw die uiterst betrokken was bij de gemeente Cuijk en haar inwoners. Mevrouw Van Heumen zorgde er vaak voor dat de raadsleden werkelijk dicht bij de burger stonden.”
Haar trouwe aanwezigheid bij bijna iedere uitnodiging van belangenorganisaties, dorps- en wijkraden en andere Cuijkse instellingen onderstreepte haar betrokkenheid. “In die zin was zij de oren, de ogen en in letterlijke zin het gezicht van de politiek in Cuijk in de afgelopen jaren”, zo schrijft het gemeentebestuur.
Op vrijdag 8 oktober vindt de uitvaartdienst om 10.30 uur plaats in de H. Martinuskerk in Cuijk.

FOTO

Riet van Heumen-Janssen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant