Afbeelding

Piet Bongers multifunctioneel bij Excellent

Sport 84 keer gelezen
BOXMEER – Ook in de voetbaljaargang 2010-2011 houdt nieuwsblad De Maas Driehoek en Stadskrant Grave de rubriek de Sluitpost in stand. Van standaardelftallen in het verspreidingsgebied van deze kranten wordt het aantal tegendoelpunten in competitieverband bijgehouden. De ploeg die aan het eind van de competitie de minste tegengoals incasseert wint de trofee.

Dit seizoen wordt iedere week de ‘twaalfde man’ voorgesteld. Geen team kan immers zonder de steun van supporters.

[image=151893]

Oploonaar Piet Bongers (71) staat al vanaf 1964 achter VV Excellent. Nadat hij als keeper van DSV verkaste naar buurman Excellent nam Piet Bongers een heel andere positie in het elftal in. Hij werd spits in diverse elftallen van Excellent. Nadat hij stopte met actief voetballen werd Piet trainer. “Ik trainde onder andere jeugdteams en de dames. Ook heb ik het eerste elftal onder mijn hoede gehad”, zegt hij. Tegenwoordig is de clubman nog regelmatig op het Plose sportpark te vinden. “Ik ben juist terug van het stoepen reinigen. Pas heb ik nog de deug outs geverfd”,zegt hij. Piet Bongarts ziet het huidige seizoen met vertrouwen tegemoet. “Ik verwacht dat we in de top meedraaien. De selectie is niet breed maar er is kwalilteit. En de jeugdafdeling is goed bezig. Ik verwacht dat we tien keer de nul houden en vijfentwintig goals tegen krijgen.”

[image=151896]

Kandidaten
Nieuwsblad De Maas Driehoek is voor rubriek De Twaalfde voor het klassement om De Sluitpost op zoek naar de echte clubman of –vrouw. Supporters (m/v) die een echte Twaalfde Man zijn mogen aangemeld worden bij de redactie van De Maas Driehoek, tel. 0485-380425. E-mail:
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant