Afbeelding

Geslaagde opening gemeentehuis Boxmeer

Algemeen 62 keer gelezen
BOXMEER - Na jaren planning en bouw is op woensdag 29 september het nieuwe gemeentehuis in hartje Boxmeer officieel geopend. Hoewel de gemeente al een half jaar in het nieuwe gebouw huist, zijn er nog geen openingsfestiviteiten geweest. De commissaris van de Koningin van Noord-Brabant, Wim van de Donk, had de eer het gebouw officieel te openen.

[image=151877]

De opening gebeurde op een kleurrijke en gemoedelijke manier. De commissaris van de koningin kon de show van twee dames hoog boven de balies waarderen. “Wat een enthousiaste baliemedewerksters hier in Boxmeer”, grapte hij.

[image=151879]

Volgens de architect maakt niet alleen het glas het gemeentehuis tot ‘een open boek’. Ook de raadszaal op de begane grond het politiek café en zorgen voor transparantie in het gebouw. Het café nodigt uit tot overleg en debat. Na vergaderingen of gewoon overdag.

[image=151880]

Burgemeester Karel van Soest van Boxmeer onthulde samen met de commissaris van de koningin een glaskunstwerk, waarin elf bloemen de dorpskernen representeren. Daarna brachten ze samen met alle aanwezigen een toost uit op ‘Het Glazen Huis’. De vele glazen ramen van het gemeentehuis en het glas in het kunstwerk staan voor de transparantie van het gemeentebestuur voor de burger en de toegankelijkheid van het gemeentehuis van Boxmeer.

[image=151878]

Ook werd in een volle zaal een kunstwerk van koningin Beatrix onthuld.

Open dagen
Na de officiële opening op woensdag waren er vorig weekend twee open dagen, die massaal werden bezocht. Maar liefst achteneenhalfduizend bezoekers kwamen het nieuwe gebouw bewonderen en spraken vol lof over de architectuur en inrichting.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant