St.Hubert slim en efficiënt langs Sambeek

Voetbal 86 keer gelezen
SAMBEEK - Uitgerekend in de derby van de week leidt Sambeek zijn eerste nederlaag van het seizoen. Zondag verloor de thuisspelende ploeg met 3-1 van de slimme en efficiënte St.Hubert.

Na drie gelijke spelen was deze wedstrijd de eerste nederlaag van het seizoen voor de Sambeekse ploeg. Al in de derde minuut deelde de club uit St. Hubert de eerste klap uit aan de thuisspelende ploeg. Pieter Litjens werd door Tom van der Ven weggestuurd, die met een listig puntertje de keeper van de thuisploeg kansloos liet.

Aansluitingstreffer
Sambeek kwam echter in de tweede helft beter uit de startblokken. Nadat de thuisploeg een aantal mogelijkheden onbenut hield, maakte Sambeek via een penalty van Roel Verblakt de aansluitingstreffer. Hij werd in het strafschop gebied aangespeeld door Bas Nielssen, waarna Roel ten val werd gebracht door een verdediger van St.Hubert. Scheidsrechter Thielen kon niet anders doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Roel zelf, die het vonnis voltrok en de hoop op een goed resultaat bij de Sambeekse supporters terug bracht.

Slotfase
Maar de uitploeg ging door met waar zij gebleven was en scoorde in de derde minuut, nadat SC.St.Hubert al op slag van rust op 2-0 voorsprong was gekomen door een kopbal van Pieter Litjens uit een voortreffelijke voorzet van de goed spelende Jurgen Pennings, deelde de club uit Sint Hubert in de negentigste minuut de genade klap uit aan Sambeek door een doelpunt van Jurgen Pennings. Mikel Niendieker stuurde de snelle speler van de uitspelende ploeg weg, Jurgen passeerde de doelman en joeg de bal in de touwen. Met nog een rode kaart in de blessuretijd voor de speler van Sambeek Tom Barten, was de overwinning van St.Hubert een feit.