Afbeelding

Kinderboekenweek bij Van Dinter Media

Kunst en cultuur 71 keer gelezen
BOXMEER - Zoals Pim en Pom samen avonturen beleven en ook Jip en Janneke altijd met zijn tweeën op pad gaan, hebben Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp samengewerkt. Tijdens de kinderboekenweek staat tot 16 oktober de kracht van de verbeelding centraal: beeldtaal!

Tekeningen in kinderboeken prikkelen de verbeelding: van sprekende kikkers tot ijsberen in boomhutten en van grote avonturen in het oerwoud tot belevenissen op school. Frans van Van Dinter Media in Boxmeer kijkt er al naar uit: een week die om het boek draait en één waarin kinderen hun ogen uitkijken en hun neus niet uit een boek kunnen houden.

Passie
“Voor de kinderboekenweek hebben we een tekenwedstrijd georganiseerd om aan te sluiten bij het thema van de grote tekententoonstelling”, vertelt Frans. Van Dinter Media verbouwt de al grote kinderhoek speciaal voor de week tot een plek voor kinderen om eens rond te snuffelen tussen het beste van de jeugdliteratuur op dit moment. Daarnaast komt Gerard Sonnemans, kinderboekenschrijver, op zaterdag 11 oktober zijn nieuwe titel ‘Het lot van een geluksvogel’ signeren. Van 13.00 tot 15.00 uur is hij bij Van Dinter Media te gast om zijn jeugdige fans te ontmoeten.
Van Dinter heeft niet teveel poespas rondom de boekenweek. “Bij ons gaat het om de boeken”, legt Frans uit, “dat is onze passie en waar onze zaak om draait.”
Frans van Dinter ziet dat kinderboeken zich ontwikkelen. “Voor de kleintjes hebben de boeken steeds meer voelmateriaal, geluidjes en pop-ups.” Hij demonstreert met grote gebaren hoe je van sommige boeken een piratenschip of poppenhuis kunt maken. “Kinderliteratuur is ook niet meer belerend zoals in de jaren ’80, maar is meer beleven. Bovendien kun je zeggen dat het gat tussen de volwassenenliteratuur en de kinderboeken gevuld is met jong-adult boeken, zoals die van Stephanie Meyer.”

Lees voor het hele artikel De Maas Driehoek van 5 oktober.

[image=151780]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant