Afbeelding

Bart Tinus: 'JVC is één van de mooiste clubs'

Voetbal 46 keer gelezen
CUIJK - Bij Achilles'29 werden ze afgelopen zondag knettergek van Bart Tinus. De 24-jarige goalie van JVC Cuijk was namelijk bijkans onpasseerbaar en was daarmee grotendeels verantwoordelijk voor het waardevolle 1-1 gelijkspel van zijn team. Tinus: "Toch was ik niet helemaal tevreden want ik schoot een paar keer geheel onnodig een uittrap zowat over de dugouts heen."

Tekst: Willy Rooyakkers

[image=99985]
Foto's www.peterkuijpers.nl

Volgers, 'watchers' en gewone toeschouwers van de hogere regionen van het amateurvoetbal weten al langer dat Bart Tinus een getalenteerde keeper is. Ruim een jaar geleden verzocht FC Den Bosch hem dan ook om zijn vaste stekkie onder de lat bij OJC Rosmalen te verruilen voor een 'echte kans' in De Vliert. Tinus: "Natuurlijk wilde ik dat, graag zelfs. Ik wilde dan dus wel een échte kans. Dat ik moest knokken met een andere keeper is normaal maar ze haalden vlak voor de competitie nog een doelman erbij. Ik voelde de bui al hangen en ik kreeg gelijk: ik werd derde keeper en kwam zelfs in Jong Den Bosch alleen in uitwedstrijden aan spelen toe. Tja, daar was ik niet voor gekomen, daar voelde ik me te oud voor. Ik wil spelen en beter worden. Toen kwam JVC Cuijk vlak voor de winterstop en was de keuze snel gemaakt."

[image=125320]

Bossche vrienden
Via zijn maatjes Wesley Meeuwsen en Ethmond Henriques was Tinus namelijk al regelmatig in Cuijk geweest en kende hij de club een beetje. "JVC is één van de mooiste en meest aansprekende clubs in het amateurvoetbal in deze streek. Natuurlijk blijf ik OJC ook nu nog volgen, dat is duidelijk. Ik heb het hier heel goed naar mijn zin. Ja, het is erg fijn dat ik keeperstraining krijg van Harald Wapenaar. Daar word je inderdaad nooit slechter van. We zijn door de week samen behoorlijk aan het bikkelen op de training. Ondanks dat het nu lekker gaat ben ik nooit tevreden, er zijn altijd dingetjes voor verbetering vatbaar. Ook met trainer Jan van Deinsen klikt het goed. Je kunt merken dat hij op een hoog niveau zelf gespeeld heeft en daarbij heeft hij veel voetbalhumor. Ik moet zeggen dat ik met Willie Willems ook fijn gewerkt heb."

Defensief beter staan
Zondag spelen de Cuijkenaren op eigen veld tegen FC Oss. "We hebben altijd kans, ook tegen hun. Op eigen veld spelen we duidelijk beter dan uit. Het is heel gek maar als je de uitslagen nakijkt in de topklasse dan zie je dat veel clubs hier last van hebben. Ik denk wel dat we zondag defensief beter moeten staan dan tegen Achilles'29. We werden bij tijd en wijle weggespeeld. Het is overdreven om te zeggen dat we overklast werden maar zij waren wel overal een stapje eerder bij. Onze eerste doelstelling moet zijn dat we erin blijven maar als je een paar keer achter elkaar wint dan is er meteen weer meer mogelijk. In ieder geval moeten we met zijn allen keihard knokken. Daar begint het mee."

[image=150986]

Programma:
02-10-2010 18:00 De Treffers - Quick '20
03-10-2010 14:00 Haaglandia - Argon
03-10-2010 14:00 Hollandia - FC Lienden
03-10-2010 14:00 VVSB - Gemert
03-10-2010 14:30 Dijkse Boys - FC Hilversum
03-10-2010 14:30 Baronie - Achilles '29
03-10-2010 14:30 JVC Cuijk - FC Oss
03-10-2010 14:30 AFC - EVV
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant