Afbeelding

Starters in rol projectontwikkelaar

Wonen 95 keer gelezen
RIJKEVOORT – Met de dorpsraad Rijkevoort als katalysator heeft een aantal starters op de woningmarkt in Rijkevoort de rol van projectontwikkelaar naar zich toegetrokken. En daarmee hebben ze de primeur in het Land van Cuijk.

Niet dat de jongeren het helemaal zelf hebben gedaan, want ze kregen veel support van Jan Verkuijlen en Jan Albers van de dorpsraad en bouwkundige William Meulman, inmiddels ook lid van de dorpsraad. Samen vormen ze de ‘Werkgroep starterswoningen’.

Leefbaarheid
Vorige week ging in het plan ‘Achter de molen 2’ de eerste schop de grond in voor de bouw van zes woningen (type twee-onder-een-kap) aan de Koningsspil en voor vier (tot zes of acht) woningen aan de Bonkelaer zal dat over ongeveer twee maanden het geval zijn. Dankzij de keuzevrijheid bij het invullen van stelposten, zijn de woningen betaalbaar. “Zo houden we de jongeren in het dorp en dat is belangrijk voor de leefbaarheid van Rijkevoort”, zegt Jan Verkuijlen.
Het bijzondere aan het project is dat de starters zich verenigd hebben in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waardoor ze gezamenlijk als projectontwikkelaar optreden. Het drukt de bouwkosten met 10 procent.
De gemeente Boxmeer werkte ook mee. Zo besloot de gemeenteraad begin dit jaar tot 25% korting op de bouwgrond voor deze starterswoningen, mits deze onder de bouwprijs van 181.000 euro (Von) blijft. “De meeste kopers maken hier gebruik van. Het is toch mooi meegenomen.” Van de provincie ontvingen de starters per woning 4000 euro subsidie aan voorbereidingskosten.

[image=151493]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant