Afbeelding

Jean Claessens krijgt warm onthaal

Onderwijs 74 keer gelezen
GENNEP – Na veertig jaar trouwe dienst, vierde Jean Claessens vrijdag zijn 40-jarige jubileum in basisschool Maria Gorettischool in Gennep.

De dag begon met een verrassing voor Jean. Hij werd met zijn familie vanuit zijn woonplaats Boxmeer vervoerd met een militaire wagen naar de basisschool. De hele familie Claessens werd hier feestelijk onthaald. Circa honderd leerlingen riepen: “Meester Jean, Meester Jean.”

Kinderen
De 61-jarige leraar begon zijn loopbaan bij de basisschool in Gennep. “Ik wou eerst een politieagent worden, maar ik had de test niet gehaald. Dus besloot ik leraar te worden, want mijn vader was ook een onderwijzer en hij waardeerde het als één van zijn kinderen in zijn voetsporen trad.” Jean kreeg de mogelijkheid een stapje hogerop te gaan als directeur van dezelfde school, maar heeft dit niet aangenomen. “Het omgaan met kinderen vind ik erg belangrijk. Ik help kinderen met dyselectie. Het geeft me veel voldoening als ze daardoor beter presteren.”

Ontwikkelingshulp
Naast het onderwijs is hij veel bezig met ontwikkelingshulp. Zo richtte hij een eigen stichting ‘Support Yayème’ in het Sénégalese dorpje Yayème. “Het onderwijs was hier zo slecht, dat ik besloot om een eigen stichting te starten.” Dankzij het goed doel zijn de schoolfaciliteiten in Yayème beter geworden.
Ondanks zijn grote hart voor onderwijs wil de ervaren leraar na zijn 65ste stoppen met lesgeven. “Naarmate je wat ouder wordt, raak je eerder vermoeid. Dat merk ik nu ook bij mezelf.

[image=150727]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant