Afbeelding

Kunstenaars voor Klasse(n)kunst

Kunst en cultuur 59 keer gelezen
BOXMEER – Klasse(n)-kunst in de voormalige school annex gemeentehuis aan de Bakelgeertstraat in Boxmeer wordt een explosie van creatieve activiteiten. Er zijn zo’n zestig kunstenaars die hun bijdrage leveren. Daarnaast melden zich met het naderen van de opening vrijdag ook steeds meer muzikanten.

[image=150302]

De kunstenaars krijgen van de organisatoren volledig de vrije hand. “Natuurlijk moeten ze wel oppassen dat ze geen gevaarlijke dingen gaan doen”, lacht mede-organisator Jan van Neerven.
Er is veel mogelijk omdat het gebouw – dat drie jaar dienst deed als noodhuisvesting voor het gemeentelijk apparaat - direct na de expositie onder de slopershamer gaat.
Klasse(n)kunst wordt georganiseerd door Jan van Neerven, Jan Verhoeven, Antoine Eijkens en Vincent Ronnes, onder de eindverantwoordelijkheid van het gemeentebestuur. “Geld is er niet, maar dat vinden we geen probleem”, zegt Eijkens. “Het gaat om de creativiteit. En het geld dat we natuurlijk toch wel een beetje nodig hebben, halen we met vrijwilligers uit de verkoop van drank. In de centrale hal wordt een soort café ingericht.”

Opening
Burgemeester Karel van Soest en de wethouders Jos de Graaf en Willy Hendriks openen Klasse(n)kunst op vrijdag 17 september. Zaterdag- en zondagmiddagen is de expositie open tot en met 3 oktober.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant