Afbeelding

Stukje om voor spoorwerk

Verkeer en vervoer 35 keer gelezen
BOXMEER – Nadat twee jaar geleden al een deel van de Maaslijn onder handen werden genomen, is ProRail vorige week begonnen met nieuwe aanpassingen van de verbinding Nijmegen-Venlo.

Tijden blokperiodes, waarbij continue wordt doorgewerkt, vervangt ProRail de spoorstaven en het ballast (spoorgrind) waarop die liggen. De werkzaamheden behoren tot het groot onderhoud, dat één keer in de dertig jaar nodig is.

OverlastDe werkzaamheden worden uitgevoerd met lange werktreinen die de nodige geluidhinder kunnen veroorzaken. In het bijzonder ’s nachts kan dit overlast geven voor aanwonenden.
Gedurende de werkzaamheden, die tot eind september plaats vinden, moeten aanwonenden en passanten van de spoorwegovergangen rekening houden met omleidingen. Overwegen zijn bij toerbeurt afgesloten, zowel voor gemobiliseerd verkeer als voor voetgangers. Ter plekke worden steeds omleidingroutes aangegeven.

[image=146547]

Inzet bussenVanwege de werkzaamheden kan op een aantal momenten geen trein rijden op delen van het traject. Dat was afgelopen weekend (zaterdagavond tot maandagmorgen) het geval op het traject Boxmeer-Venray. Veolia, die de dienstregeling verzorgt, vervoerde reizigers tussen deze beide stations met bussen vervoerd. En voor het verkeer worden omleidingsroutes aangegeven.
Informatie over de spoorwerkzaamheden en reizigersinformatie is ondermeer te vinden op de website van Veolia (www.veolia.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant