Afbeelding

Trots: 'Blowverbod in Grave'

Politiek 60 keer gelezen
GRAVE - Er zijn in Nederland ‘minstens tien’ gemeenten die het volgens Theo Reijnen al hebben: een algeheel softdrugsverbod. Als het aan het Trots-raadslid ligt, wordt Grave zo snel mogelijk aan dat rijtje toegevoegd.

“Ik vind niet dat volwassenen die graag een joint roken door een blowverbod worden getroffen”, zegt Theo Reijnen. “Zij mogen wat mij betreft in hun eigen huis of in een coffeeshop zoveel roken als ze willen. Maar niet meer in Grave op straat.”
Over het waarom van een verbod wil Reijnen duidelijk zijn. “Ik zie de ellende die drugsgebruik bij jongeren teweeg kan brengen. De straathandel, jongeren van 11, 12 jaar die al blowen en in de problemen komen. Die moet je tegen zichzelf in bescherming nemen door een verbod in te voeren.”

[image=146469]

Reijnen diende onlangs een amendement in om een softdrugsverbod in Grave te bewerkstelligen. Burgemeester Wilma Delissen gaf toen aan dat een verbod in Grave onmogelijk is omdat enkel gemeenten die last hebben van drugstoerisme er voor in aanmerking komen. “Dat is dus niet waar”, aldus Theo Reijnen, die bij verschillende gemeenten de APV doorspitte. “De wet maakt geen verschil tussen gemeenten. Dus kan de APV in Grave aangepast worden."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant