Afbeelding

Bieb staat vol opgezette dieren

Kunst en cultuur 39 keer gelezen
SON EN BREUGEL – De vitrinekasten van bibliotheek Dommeldal zijn in de zomervakantie gevuld met allerlei opgezette dieren en vogels: levensechte uilen, roofvogels en zelfs een ijsvogeltje. Het IVN heeft daarvoor gezorgd. Wie wil komen kijken is welkom.

In de vitrines staan verder nog onder meer een vos, een wezel en natuurlijk de nieuwste aanwinst: een prachtige das! Goed om te weten is dat al deze dieren door een ongeluk om het leven zijn gekomen en dus niet speciaal voor het opzetten zijn gedood. Jan Swinkels uit Sint Oedenrode prepareerde de ieuwste aanwinst: de das. De Lions Club maakte dat mogelijk. Naast de opgezette dieren kunnen bezoekers de foto-expositie van het jeugd-IVN bewonderen. Op die foto’s staan activiteiten die in de verschillende jaargetijden zijn georganiseerd.
Binnenkort is er verder een spannende GPS-tocht voor jeugd: op woensdagmiddag 8 september.

[image=146377]

De tentoonstelling is te bekijken tijdens openingsuren van de bibliotheek: maandag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur, woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.30 uur, donderdag van 14.00 tot 16.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur. In de vakantieperiode is de bieb op woensdagavond gesloten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant