Afbeelding

Boxmeerse Mendy straalt in kaas-reclame

Opmerkelijk 414 keer gelezen
BOXMEER – Het is maar een reclame van dertig seconden, maar de stralende rol van Mendy Smits (25) naast Rintje Ritsma in de Milner-reclame is niet te overzien. De Boxmeerse schone, geboren te Sambeek, vertelt over opnamedagen, Rintje Ritsma als goedlachse boerenzoon en haar leven in hartje Amsterdam.

[image=144879]

Mendy stond al een tijdje ingeschreven bij een Amsterdams castingbureau toen ze in mei gevraagd werd voor de casting van een van de bijrollen van de Milner-reclame. Al snel mocht ze terugkomen voor de hoofdrol. De opname met Rintje Ritsma is haar goed bevallen: “Het is een aardige man, heel vriendelijk. Hij is het niet, maar hij zou zo Brabander kunnen zijn.” In totaal is Mendy drie dagen van ieder zestien uur bezig geweest met de opnames. En niet omdat het niet goed ging. “De regisseur wil gewoon veel materiaal, zodat er keuze genoeg is”, zegt ze. Het fragment waarin ze een stukje kaas proeft moest ook meerdere keren over: “De eerste tien keer heb ik het stukje helemaal opgegeten. Ik heb wel wat kaas gegeten die dag. Later heb ik toch maar om een emmer gevraagd, zodat ik niet alles meer hoefde te eten.”
Ze krijgt dagelijks leuke reacties op de reclame. Van oud-klasgenoten van Stevensbeek, haar familie, vrienden en mensen uit Boxmeer. Mendy is ingeschreven bij twee castingbureaus en heeft ook opdrachten, maar is daar nog niet dagelijks druk mee. Haar werk als Office Manager bij Het PR bureau in Amsterdam bevalt haar goed. “Ik zeg mijn baan niet zomaar op, maar in míjn ideale wereld zou ik meer modellenwerk, acteerrollen of reclamewerk doen. Wie weet waar ik over een jaar sta”, besluit Mendy.
Lees het volledige artikel in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 20 juli.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant