Afbeelding

'Probeer te denken zoals zij'

Onderwijs 43 keer gelezen
BOXMEER – Vanaf haar achttiende voor de klas. Duizenden kleuters begeleid. Vijfenveertig jaar in het onderwijs. Het is een knappe prestatie. Ineke Maat (63) uit Boxmeer neemt deze week afscheid van de Peppels en de Canadas, haar collega’s en de kinderen.

[image=144874]

Haar werk is altijd haar hobby geweest, mede doordat ze veelal een duo-baan had, maar nu kijkt ze uit naar meer tijd met familie en vrienden: “Mijn man is al zes jaar met pensioen. Ik ga even niks doen en lekker met vakantie in Friesland of wat verder weg.” Ineke krijgt nu ook meer tijd voor haar moeder, drie kinderen en vier kleinkinderen. “De spontaniteit van de kleuters ga ik wel missen”, geeft Ineke toe.
Ineke is blij dat ze meer dan vijfentwintig jaar op de Peppels heeft gewerkt. Haar laatste jaar op de Canadas is ook goed bevallen. “Vooral de weekafsluitingen met optredens van leerlingen zullen me bij blijven”, lacht Ineke, “de scholen zijn zo heerlijk knus en iedereen kent iedereen. Dat is zo fijn werken.”
Nieuwe leerkrachten en stagiaires wil Ineke meegeven consequent te zijn en rekening te houden met de belevingswereld van de kleintjes: “Je moet echt proberen te denken zoals zij.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant