Afbeelding

Zon, zang en gezelligheid

Kunst en cultuur 50 keer gelezen
GRAVE - Onder een zonnige hemel met af en toe een koelende wolk werd de tiende editie van het Graafs Smartlappenfestival zondag een groot succes.

In haar openingswoord liet burgemeester Wilma Delissen zingend, samen met het smartlappenkoor Bekaf, horen dat in het historische Grave iedereen van harte welkom is. Tijdens het voorstellen van de 32 deelnemende koren, lieten die zich niet onbetuigd en met zang en gejuich liet men horen dat men aanwezig was. Na de laatste aanwijzingen te hebben gekregen verspreidden de koren, onder begeleiding van leden van het smartlappenkoor Bekaf en andere vrijwilligers, zich over de binnenstad om iedereen te laten horen hoe een echt levenslied klinkt.
Ondanks de te verwachten hoge temperaturen was het bezoekersaantal groter dan vorig jaar, de organisatie schatte het totaalaantal bezoekers, die van heinde en ver kwamen, op 13.000. Om 17.00 uur trokken de koren en publiek richting feesttent voor de eindmanifestatie. Onder de bezielende klanken van smartlappenbands Fox en de strötjes en Trane Met Tuite werd het een tent vol van zwaaiende en meezingende mensen.

[image=142832]

[image=142833]



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant