Afbeelding

Smeets na ruim 30 jaar weer in Petershuis

Kunst en cultuur 61 keer gelezen
HEIJEN – “Eerlijk gezegd zat ik er niet op te wachten om hier te exposeren, maar ik woon hier en ik maak deel uit van deze gemeenschap. Het kost natuurlijk wel tijd, maar ik wil ook graag iets terugdoen”, zegt Richard Smeets over de bijzondere expositie met zijn werk in het Petershuis in Gennep.

Het is ruim dertig jaar geleden dat regionale kunstminnaars in de Gennepse ‘kunsttempel’ voor het eerst werden geconfronteerd met het werk van de kunstschilder die toen zelf nog deel uitmaakte van de tentoonstellingscommissie. “Best grappig als ik daaraan terugdenk. Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe de mensen hier nu tegen mijn werk aankijken”, zegt hij over de expositie die in juni en juli is te zien.
Een expressieve romanticus, zo wordt de Heijenaar vaak complimenterend omschreven. Zijn werk – klein of groot - oogt abstract en kleurrijk, maar wie langer kijkt stuit op beeldende figuraties die uiteenlopende stemmingen uitdrukken.
De expositie in Gennep wordt bijzonder van opzet, met onvoltooide werken rond het thema ‘Tafelgesprekken’, maar ook schetsen en voorstudies van de schilderijen. “De meeste werken zijn onaf en in die staat krijgen de mensen ze ook onder ogen in het Petershuis”, vertelt de schilder over de expositie die op 26 juni geopend wordt.

[image=139171]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant