Afbeelding

JVC Cuijk knokt zich naar knappe winst

Voetbal 60 keer gelezen
CUIJK - Dankzij een uitstekende tweede helft won JVC Cuijk eindelijk weer eens. Het was uitgerekend koploper Baronie dat ten onder ging aan de Cuijkse dadendrang: 2-0. Ferdy Akankan was de grote man door allebei de doelpunten te scoren maar Baronie had vooral moeite gehad met het wervelende spel van linksbuiten Ethmond Henriquez.

Door: Willy Rooyakkers

[image=86239]

Opluchting dus in Cuijk waar de zege uitbundig werd gevierd. Begrijpelijk want dit was wat het team van trainer Willie Willems keihard nodig had. In de eerste helft was het allemaal nog wat vlakjes geweest. De gastheren namen wel het meeste initiatief maar wisten zelden gevaarlijk te worden. Aan de linkerkant kwam vleugelverdediger Mike Eveleens regelmatig door maar zijn voorzetten misten precisie. Het aloude probleem van JVC stak weer de kop op: een driemansvoorhoede die in de rug gedekt werd door drie verdedigend denkende middenvelders waardoor er geen aansluiting was en en een gat viel. Baronie wist overigens zelf niets te produceren, het team van trainer Peter Maas speelde vanuit de organisatie maar kon geen moment overtuigen. Alleen vlak voor rust kreeg Matthijs Hage een klein kansje.

[image=86237]
[image=86238]

Strafschop?
JVC dacht voor de pauze wel aanspraak te kunnen maken op een strafschop toen Ferdy Akankan naar de grond werd getrokken. Scheidsrechter Hoopman uit Winterswijk zag er niets in, zoals hij de hele wedstrijd weinig zin leek te hebben om een beslissing in het voordeel van de gastheren te treffen. De man had niet zijn beste dag blijkbaar en liet zich leiden door commentaar vanaf de zijkant. Op slag van rust sloeg het noodlot toe voor JVC-doelman Joris van der Cammen die bij een uittrap een acute zweepslag in zijn kuit kreeg. Hij werd vervangen door Remco Loeffen.

[image=86240]
[image=86241]

In de pauze wisselde Willie Willems noodgedwongen voorstopper Danny van Raaij (blessure) voor middenvelder Randy Hofmeijer waardoor Colin van Mourik centraal in de defensie kwam te staan. Vanaf dat moment ging het goed lopen bij de gastheren. Met Hofmeijer kwam er een aanspeelpunt en een wat snellere balcirculatie in de ploeg waardoor de linies veel meer in elkaar schoven en JVC als een collectief Baronie onder druk kon zetten.

[image=86243]
[image=86242]

Uitstekend aanvalsvoetbal
JVC Cuijk gooide vervolgens alle schroom van zich af en liet uitstekend aanvalsvoetbal zien. Met crosspasses werd snel Henriquez gezocht aan de linkerkant die voor de gasten uit Breda niet was af te stoppen. Na tien minuten spelen ging hij er weer eens vandoor en zette goed voor waarna Ferdy Akankan met een zeer knappe kopbal wist te scoren: 1-0. De bal kwam namelijk iets achter de spits maar toch wist hij zeer beheerst de hoek vinden. Technisch uiterst fraai. De thuisploeg maakte vervolgens niet de fout om terug te zakken maar ging door met druk zetten. Halverwege de tweede helft viel de beslissing toen Robby van Raaij, speelde weer uiterst nuttig in dienst van het elftal, vanaf links voorzette en wederom Akankan wist te scoren: 2-0. Deze keer maakte hij het af door een bal knap uit de lucht met binnenkant rechts in de verre hoek te plaatsen. Wederom technisch gezien geen speld tussen te krijgen.

In de slotfase verzuimde JVC om meer te scoren. Baronie nam eindelijk wat initiatief waardoor er ruimtes kwamen maar de gastheren gingen een paar keer slordig om met het geven van de laatste pass. Scheidsrechter Hoopman verzuimde nog bij een opstootje rond Robby van Raaij om een speler van Baronie rood te geven maar de toegesnelde Nick Paymans kreeg wel een gele prent onder zijn neus getoverd. Paymans zal daarom waarschijnlijk geschorst worden.

Tonnie Beekmans
Belangrijkste was echter de winst voor JVC Cuijk dat liet zien eigenlijk van iedereen te kunnen winnen. Op de tribune zal ook Gemert-manager Tonnie Beekmans het met tevredenheid hebben aangezien want zijn team loopt hierdoor drie punten in op de koploper. Hetzelfde zal ook Dijkse Boys-coach Wim Swinkels, eveneens van de partij, gedacht hebben.

[image=86244]

Foto's www.peterkuijpers.nl

JVC-Van der Cammen (41. Loeffen), D. Eveleens, Paymans, D. van Raaij (46. Hofmeijer), M. Eveleens, R. van Raaij, Van Mourik, Schouten, Evans, Akankan (68. De Waard), Henriquez


Uitslagen hoofdklasse-B
08-02-2009 14:30 DESK - LONGA 3 - 1
08-02-2009 14:30 Schijndel/Bol Accountants - Gemert - Afg
08-02-2009 14:30 Papendrecht - OJC ROSMALEN 1 - 1
08-02-2009 14:30 SV Meerssen - EVV - Afg
08-02-2009 14:30 SV Venray - UNA - Afg
08-02-2009 14:30 Dijkse Boys - Deurne - Afg
08-02-2009 14:30 JVC Cuijk - Baronie 2 - 0

Stand:
[image=86253]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant