Afbeelding

Hulde aan held Joost

Algemeen 68 keer gelezen
BOXMEER – De politie in Boxmeer zette vorige week woensdag held Joost van der Heijde in het zonnetje. De 17-jarige Vierlingsbeker wist op zaterdag 7 februari een dievegge te achterhalen, die even tevoren had ingebroken bij mevrouw Van Deelen.

Voor die heldendaad werd hij door korpschef Gerben van der Meer beloond met een horloge en een cadeaubon voor de aanschaf van visgereedschap. De jarige mevrouw Van Deelen (zij werd woensdag 80) kreeg een bos bloemen.

[image=87049]

Joost van der Heijde werd op de bewuste dag gealarmeerd door omstanders. Die hadden van mevrouw Van Deelen vernomen dat een voortvluchtige vrouw (40) in haar woning aan de Kloosterstraat ingebroken had. “Ik heb de inbreekster best een stuk achtervolgd. Uiteindelijk liep zij vast in een doodlopende straat”, zegt de held nuchter. “Eigenlijk vind ik het niet zo speciaal.” Die mening deelt korpschef Van der Meer niet. “Dit is een unieke samenwerking tussen jong en oud. Mevrouw Van Deelen heeft goed geageerd toen er ingebroken werd. Omstanders en Joost hebben op hun beurt ook snel ingegrepen. Het is alleen jammer dat we de gestolen 200 euro nog niet teruggevonden hebben.” Dat vindt ook slachtoffer mevrouw Van Deelen. “Maar we zijn er desondanks samen goed vanaf gekomen, hè Joost?”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant