Afbeelding

Hoog niveau lichtjesoptocht Boxmeer

Carnaval 64 keer gelezen
BOXMEER – De lichtjesoptocht ‘Boxmèr Praolt & Straolt’, die zaterdagavond door het centrum van Boxmeer trok, was van een bijzonder hoog niveau. De organiserende carnavalsvereniging De Geitenbok mocht dan ook veel complimenten in ontvangst nemen voor de geboden kwaliteit.

Ze hadden het goed getroffen in Boxmeer, want het was droog en de temperatuur was goed te harden. En dus omzoomden vele duizenden het parcours dat vanwege de veiligheid rondom was afgezet met dranghekken. De enthousiaste toeschouwers zagen maar liefst zestig praalwagens aan zich voorbij trekken en daarnaast ook nog diverse loopgroepen en solisten. Geweldige creaties waaraan maanden is gewerkt, met veel licht en vaak stevige stemmingsmuziek, maar zekerook met veel beweging op en rond de wagens.

KredietcrisisNatuurlijk had een flink aantal wagenbouwers de kredietcrisis tot onderwerp verheven en ook het rookverbod bleek een populair onderwerp. Maar er waren ook plaatselijke en regionale onderwerpen als de Boxmeerse kerktoren, de Metworstrennen, de sluiting van de steenfabriek in Milsbeek. Opvallend was dat de politiek dit jaar vrijwel buiten schot bleef. Wel waren er diverse wagens en groepen met gewone leuke kwats, die bij het publiek vanzelfsprekend een glimlach rond de mond toverde.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant