Nederlaag JVC ondanks spektakelstuk

Voetbal 55 keer gelezen
CUIJK - JVC Cuijk en Dijkse Boys vermaakten in Cuijk het publiek met liefst acht doelpunten. Helaas voor de gastheren maakten de bezoekers er echter twee meer: 3-5. Vooral de eerste helft kenmerkte zich door een knotsgek scoreverloop: 3-4.

[image=90896]

JVC Cuijk kon niet beschikken over de geschorsten Nick Paymans en Dennis Schouten terwijl Mike Eveleens voor zijn werk weer eens op reis was. Frits van Putten mocht daarom weer eens in de basis beginnen als centrale verdediger en Martijn Kuijpers stonds linkshalf. In het doel had trainer Willie Willems gekozen voor Remco Loeffen die als vervanger van Joris van de Cammen (zweepslag) de voorkeur kreeg boven Gerwin Noy. Al binnen drie minuten keek de thuisploeg vervolgens tegen een 0-2 achterstand aan. Al na dertig seconden was het Dave Eveleens die ongelukkig in eigen doel kopte en even later kon de meegekomen verdediger Maurice Verberne na een vrije trop met zijn kruin de tweede goal maken. Een hard gelag voor JVC Cuijk dat echter snel terugsloeg. Nadat Ferdy Akankan een strafschop had versierd (werd vastgehouden) was het de spits zelf die vanaf elf meter 1-2 maakte. Een doeltreffende vrije trap van Randy Hofmeijer betekende zelfs alweer vlot de gelijkmaker: 2-2.

Achterwerk
Het was echter zo'n middag waarop alles kon gebeuren. Patrick Ax mocht even later een vrije trap nemen vanaf veertig meter, ging voor de voorzet, maar zijn lange bal verdween vervolgens met een boog over de vertwijfelde Loeffen in het doel: 2-3. Of dat nog niet genoeg was kreeg Dijkse Boys even later weer een vrije trap die door Mike Evans leek te worden gekraakt maar vervolgens via het achterwerk van Danny van Raaij voor de voeten van de vrijstaande Abdes Assaouiki bleef liggen: 2-4. Er gebeurden dus de raarste dingen. JVC wist toch nog voor de rust via wederom Akankan te milderen naar 3-4 waardoor de tweede helft spannend beloofde te worden. Doordat Dave Eveleens geblesseerd uitviel in de rust en ook Colin van Mourik al eerder gekwetst naar de kant moest was de nood aan Cuijkse kant zo hoog dat zelfs Ramon Schaap zijn kicksen moest onderbinden en het veld inmoest. JVC zette vervolgens wel aan, Schaap volleerde bijna de 4-4 binnen, maar in de slotfase was het Enis Genc die de Boys naar 3-5 wist te counteren. JVC Cuijk haakt nu definitief af voor de hoofdprijzen terwijl Dijkse Boys goede zaken deed.

Vijftien gele kaarten
Overigens speelde scheidsrechter Tempelaar een opvallende rol. De man uit Dordrecht presteerde het om liefst vijftien (!) keer geel te trekken. Frits van Putten (JVC) moest zelfs met twee keer geel naar de kan en ook JVC-trainer Willie Willems moest zijn dug-out verlaten.
Willie Willems: "Als ik dit zeg zal ik wel weer overstelpt worden door reacties maar deze man bakte er werkelijk niets van. In de eerste helft floot hij al slecht maar verdeelde dat keurig over twee teams. Dan heb ik er geen moeite mee. Na de rust had ik het idee dat alles tegen ons was. Henriques werd op een gegeven moment voor zijn flikker geschopt waarna iedereen dacht aan een strafschop of vrije trap voor ons. Vervolgens krijgt Ethmond een gele kaart voor een schwalbe. Frits van Putten dacht een vrije trap te krijgen en wipte de bal op om deze te nemen. Vervolgens krijgt hij zijn tweede gele kaart! We wilden net wisselen voor een slotoffensief. De irritaties sloegen bij ons dan ook toe in de slotfase, er werd veel gepraat tegen deze scheidsrechter. Ik adviseerde hem vervolgens in hele nette bewoordingen dat hij de wedstrijd niet uit de hand moest laten lopen. Vervolgens kreeg ik een rode kaart, natuurlijk de weg van de minste weerstand weer...ach het zal wel."

Loeffen, D. Eveleens (46. Schaap), Van Putten, Van Mourik (17. Mamaar), D. van Raaij, R. van Raaij, Hofmeijer, Kuijpers (73. De Waard), Evans, Akankan, Henriques

LONGA - Gemert 0 - 1
DESK - OJC ROSMALEN 2 - 2
Schijndel/Bol Accountants - EVV 1 - 0
Papendrecht - UNA 2 - 5
SV Meerssen - Deurne 2 - 1
SV Venray - Baronie 1 - 4
JVC Cuijk - Dijkse Boys 3 - 5