Afbeelding

'Het regent bijna nooit. Echt niet!'

Opmerkelijk 62 keer gelezen
GRAVE - Het regent bijna nooit. En toch blijft iedereen massaal met de auto naar het werk gaan. Gerard Poels uit Grave snapt er niets van. Hij riep de site www.hetregentbijnanooit.nl in het leven om meer mensen op de fiets te krijgen.
[image=90917]
Een half jaar is de website nu in de lucht en Gerard Poels (46 jaar) kan er eigenlijk wel om lachen: er komen veel reacties binnen, alleen zijn die vaak van fietsers die zijn stelling beamen. “En ik wil juist die groep bereiken die te vaak te onnodig in de auto stapt. Met als smoes ‘het regent’.”
En dat doet het dus veel vaker niet dan wel, zo ondervond Gerard zelf. Hij fietst zelf gemiddeld zo’n 3,5 keer per week van Grave naar zijn werk in Nijmegen (18 kilometer enkele reis) en heeft in de afgelopen 2 jaar op die rit maar 2 keer gebruik gemaakt van de auto. Op zijn site tonen grafieken aan hoe zeldzaam een bui is. Gerard Poels stoort zich wel aan het onnodige gebruik van de auto. “Wat vaker de fiets pakken is beter voor het milieu, maar ook voor goed voor je beurs en conditie.”
Enne....regenen? Dat doet het bijna nooit!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant