Afbeelding

Vijf ballenjongens uit Land van Cuijk

Algemeen 187 keer gelezen
BOXMEER – Vijf jongeren uit het Land van Cuijk zijn door naar de landelijke selectiedag van de wedstrijd ‘Nuon Ballenjongens’. Vorige week was er een regionale selectiedag in Eindhoven, waaraan 240 jongeren deelnamen. Slechts veertig van hen overleefden de selectie en mogen op 14 maart in Zeist strijden om de titel ‘Nuon Ballenjongen voor Oranje’.

Uit Cuijk zijn Jordie van der Laan, Rick Broekmeijer en Kimora Mastail door naar de landelijke selectiedag. Ook Jamie Verstraaten uit Grave en Boxmerenaar Etibar Bachsijev horen bij de veertig gelukkigen. Onder leiding van oud-voetballer Ernie Brandts doorliepen ze een parcours. Een voetbalquiz, penalty schieten, dribbelen en een partij van 5 tegen 5 waren enkele onderdelen. Op het einde van de dag koos een jury van Nuon de veertig beste spelers uit die zich mogen bewijzen in Zeist. Ze werden beoordeeld op spelinzicht, enthousiasme, sportiviteit en voetbalvaardigheden.

Wedstrijd
Nuon organiseert de wedstrijd ‘Nuon Ballenjongens’ in samenwerking met de KNVB, waar jongeren van 12 tot en met 16 jaar aan mee mogen doen. Na de grote finale in Zeist worden zeventig jongens en meisjes geselecteerd om Ballenjongen bij een oefenwedstrijd van het Nederlands elftal te worden
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant