Afbeelding

Zit, kijk en maak je hoofd leeg

Algemeen 43 keer gelezen
REEK – Twee jaar geleden zijn Riekie en Ruud Kappen officieel gestart met hun Zorgboerderij Reek. Zij bieden rust en ruimte aan mensen die daar behoefte aan hebben. Inmiddels hebben ze vergevorderde nieuwbouwplannen en het zal niet lang meer duren of de eerste schop kan de grond in.

[image=92148]

Riekie Kappen werkt al jarenlang in de jeugdzorg, bij het Kinderhuis in Reek. Vaak, als ze zag dat iemand het moeilijk had, vroeg ze of hij even kon helpen met een klusje op de boerderij. ”Het doet een mens zo goed om lekker lichamelijk bezig te zijn, je vergeet alles, je hoofd raakt leeg. We zagen mensen opbloeien. Deze omgeving is zo goed voor mensen, ik zeg vaak: ’Pak een stoel, ga in het weiland zitten en kijk om je heen! Kijk naar een haasje dat weg huppelt, of naar een rondfladderende vogel.’” Binnen de zorgboerderij zijn meerdere activiteiten die door de cliënten kunnen worden uitgevoerd, dat varieert van het verzorgen van koeien, kalveren, schapen, lammetjes tot kleinvee als kippen en konijnen.

Opvang
Voor Ruud en Riekie bleef het niet bij extra handen voor op het boerenbedrijf. Riekie: ”We vangen ook kinderen in het weekend en in vakanties op. Daarvoor hebben we hier een noodgebouw staan, met slaapkamers en een gezamenlijke ruimte”. Ruud vult aan: ”Tussen de middag zitten we hier soms wel met een man of vijftien, twintig.” Naar verwachting komt zeer binnenkort het groene licht voor de nieuwbouw en dan wordt er direct een start gemaakt met de nieuwbouw, die naast de boerderij komt. Het wordt een prachtig multifunctioneel gebouw, in de stijl van de boerderij, met op de begane grond tien slaapkamers, een grote multifunctionele ruimte en een vakantieappartement. De ruimtes boven kunnen gebruikt worden voor vergaderingen door derden, of voor teambuildingdagen. Nog niet zo lang geleden hebben medewerkers van een bank een dag lang vrijwilligerswerk op de zorgboerderij gedaan. Zij hebben een fraaie boomhut voor de kinderen gemaakt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant