Afbeelding

Ielja Strik wéér Nederlands kampioen

Sport 302 keer gelezen
ALKMAAR/CUIJK – Ielja Strik heeft in Alkmaar voor de negende maal in successie de Nederlandse titel Powerliften veroverd. En pasant verbeterde de Cuijkse ook haar persoonlijke en nationaal record.

In de klasse tot 90 kilo brak titelverdedigster Strik Nederlands record. Bij het kniebuigen werd een totaal van 260 kilo gehaald, het bankdrukken resulteerde in een totaal van 172,5 kilo en bij het laatste onderdeel deadliften werd 232,5 kilo getrokken. Samen goed voor 665 kilo, een nieuw Nederlands record bij de dames.

[image=92676]

Ielja Strik heeft juist een trainingstage van drie weken achter de rug in Zuid Afrika, het thuisland van haar trainer en coach. Zij bereidt zich momenteel op de World Games , de Spelen voor niet Olympische sporten. De World Games vinden plaats van 16 t/m 26 juni plaats in Kaohsiung (Taiwan). In 2005 bereikte ze op de Worldgames een 6e plaats met een totaal van 622,5 kilo.
Voordat Strik naar Taiwan afreist wacht haar het EK powerliften (5 tot 9 mei) en vervolgens WK bankdrukken (27 tot 30 mei). 2009 nog op het programma.
Voor meer informatie: www.ieljastrik.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant