Afbeelding

Krijgt Gennep een dierenpark?

Algemeen 72 keer gelezen
GENNEP - Gennep-zuid krijgt een dierenpark. In de nieuw te bouwen wijk De Heikant willen verschillende belanghebbende partijen een plaats voor ontmoeting creëren. Het park zou kunnen worden aangelegd in het bosgebied tussen de Burgemeester Gilissenweg buurthuis Van Ons.

”Dat sluit prima aan bij de woon-, welzijn- en zorgvoorzieningen in deze wijk”, meent Jan Wijnands, projectleider Huisvesting Gennep van Dichterbij. Het park is een ontmoetingsplaats voor veel doelgroepen. De plannen voor het dierenpark verkeren in een voorstadium.

[image=92851]

De gemeente Gennep staat volgens Wijnands positief over de plannen. Uitgangspunt is dat de natuur in het geaccidenteerde bosperceel onaangetast blijven. Wel zouden paden door het gebied verhard en voorzien van verlichting moeten worden. “Eventueel wordt ruimte gereserveerd voor het uitlaten van honden en er wordt gedacht over een hondenopvang”, zegt Wijnands. Voor het terreinonderhoud en de verzorging van de dieren kunnen cliënten van Dichterbij onder deskundige begeleiding zorg dragen. Het dierenpark voor kleindieren kan een ontmoetingsplaats voor jong en oud worden”, besluit Wijnands, die graag wil weten hoe mensen denken over de plannen voor het dierenpark. Mensen die willen reageren (voor- en tegenstanders) kunnen dat doen bij Jan Wijnands Projectleider Huisvesting Gennep Dichterbij, Regio Gennep. E-mail: .

Lees het volledige artikel in editie Maasduinen van De Maas Driehoek van deze week. Kijken op De Maas Driehoek e-paper kan ook: http://epaper.dewinter.nl/epaper/De%20Maas%20Driehoek/Editie%20Maasduinen/epaper/page20.htm
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant