Afbeelding

Per direct invoering hondenbelasting

Algemeen 134 keer gelezen
BOXMEER - Met ingang van de nieuwe maand gaat de gemeente Boxmeer per direct gemeentebreed hondenbelasting invoeren. Dit heeft de gemeenteraad donderdag 26 maart unaniem besloten.
De aanleiding tot de maatregel is de stroom van klachten die de afgelopen tijd bij de gemeente binnenkwamen over overmatige ontlasting op stoepen en trottiors.

Nieuwe honden
De belastingheffing geldt voor iedere inwoner bij de aanschaf van één of meerdere nieuwe honden. Aanschaf van een nieuwe hond dient dan ook direct gemeld te worden bij de gemeente Boxmeer. De belastingheffing voor het bezit van één hond bedraagt € 14,- op jaarbasis. Voor iedere volgende hond moet de eigenaar een belastingheffing van € 7,- voldoen.
De opbrengst van deze belastingheffing wordt onder meer gebruikt om hondenuitlaatplaatsen in alle kernen in de gemeente aan te leggen.

Steekproeven
Vanaf woensdag zullen de buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) steekproefsgewijs controleren of hondenbezitters zich aan het nieuwe regiem houden. Het niet naleven van de verordening zal beboet worden met € 65,- per geval. In de eerste maand zullen de boa’s het houden bij waarschuwingen.

Vrijstelling
Inwoners van de gemeente Boxmeer die momenteel reeds een (of meer) honden bezitten, kunnen vrijstelling krijgen op de gemeentelijke verordening Hondenbelasting. Zij dienen hiertoe hun hond te voorzien van de gemeentelijke hondenpenning. Deze is woensdag kosteloos af te halen bij de gemeente Boxmeer. De hond dient zelf mee te komen en tenminste drie maal te blaffen aan de balie.

Afhalen
Hondenbezitters die de gratis hondenpenning willen afhalen dienen zich woensdag te melden bij Het Gemeentehuis Boxmeer Bakelgeertstraat 43-45 5831 CS Boxmeer balie 1.4 (Uitzonderlijke Heffingen). Voor vragen en informatie is de balie woensdag rechtstreeks te bereiken: 0485-380425


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant