Afbeelding

Open dagen vernieuwd Hospicehuis

Algemeen 66 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Geweldig, fantastisch, buitengewoon... Stuk voor stuk superlatieven over het nieuwe onderkomen van hospicehuis De Cocon in Sint Anthonis tijdens de open dagen afgelopen weekeinde.
[image=97468]
“Het lijkt wel alsof ik hier onze eigen winkel aanprijs, maar het zijn echt allemaal reacties van bezoekers”, vertelt coördinator Marijke Kemperman over de loftuitingen tijdens de open dagen. Het aantal van ruim 1200 bezoekers overtrof alle verwachtingen. “We hadden op 750 tot duizend mensen gerekend, maar dit was echt geweldig.” Veel lof was er voor de vrijwilligers die betrokken waren bij de metamorfose van het pand aan de Breestraat, waarbij Marijke het echtpaar Bart (verbouwing) en Yvonne Centen (inrichting) nog even speciaal noemt.
Het hospicehuis, dat een regionaal karakter heeft, is nu gestart op de nieuwe locatie, de VPTZ neemt er vanaf 1 september zijn intrek. De realisatie is mogelijk geworden dankzij steun van fondsen, uit donaties en schenkingen. In totaal is er inmiddels circa 400.000 euro toegewezen, waarvan het grootste deel bestemd was voor de nu voltooide inrichting.
[image=97470]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant