Afbeelding

Station Molenhoek officieel geopend

Verkeer en vervoer 53 keer gelezen
MOLENHOEK - Eindelijk was het zover. Op woensdag 6 mei werd station Molenhoek geopend. Onder grote belangstelling verrichtte wethouder, en initiator van het project, Piet Martens de openingshandeling. Om exact 9 minuten over 12 zette burgemeester Rob Persoon, gehuld in conducteuroutfit, het sein op groen voor de ‘eerste’ trein naar Nijmegen.

[image=97528]

[image=97531]

[image=97532]

[image=97529]

[image=97530]

[image=97533]

Na een boeiend symposium in Jachtslot De Mookerheide fietsten de genodigden richting het nieuwe station aan de Lindelaan in Molenhoek. Daar wachtte een groot aantal (naar schatting 500) belangstellenden voor de officiële opening. Wethouder Piet Martens knipte, samen met ProRail-directeur Cees de Vries, de linten om de abri op het perron door. Tegelijkertijd werden de ballon voor de ballonnenwedstrijd voor de jeugd losgelaten. Terwijl kinderen zich vermaakten op het springkussen wachtten de genodigden op het vertrek van de ‘eerste’ trein richting Nijmegen. Burgemeester Rob Persoon floot die Veolia-trein weg vanaf het fraaie perron.
Het nieuw station maakt deel uit van de Maaslijn Nijmegen-Venlo-Roermond en is goed bereikbaar met de fiets, auto of bus. De tereinen van consessiehouder Veolia stoppen er in de spits vier keer per uur, daarbuiten rijdt de trein twee keer per uur. Het station moet er toe gaan leiden dat mensen de auto in de toekomst vaker laten staan. Station Molenhoek is met de bus goed bereikbaar.

[image=97535]

[image=97536]

[image=97537]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant