Afbeelding

Jarige KBO Grave: meer dan kaarten en kienen

Algemeen 111 keer gelezen
GRAVE - Twee weken terug werd het 500ste lid ingeschreven van de Graafse KBO. Een mooi aantal voor de jubilaris die komend weekeinde het 60-jarig bestaan viert. ‘Naast gezelligheid is belangenbehartiging een steeds grotere rol gaan spelen binnen de KBO.’
[image=97757]
Natuurlijk, de drie K’s (kaarten, kienen en keuvelen) nemen nog steeds een grote plaats in bij de Katholieke Bonden van Ouderen. Zo ook in Grave. “Daar kun je niet omheen, ontspanning is het bindende element”, aldus voorzitter Jan Derksen (75 jaar). “Maar wij doen veel meer.”
Steeds meer senioren in Grave ervaren dat. De laatste twee jaar maakte de KBO een enorme groei door van zo’n 300 naar de 500 leden van nu. En daar wringt ook een beetje het probleem: de huisvesting. “We zitten in Maaszicht met veel van de KBO-activiteiten, maar dat is echt te klein”, zegt secretaris Mari Michels (67). “En het is maar afwachten of en wanneer het nieuwe centrum er komt. De KBO mist echt een gemeenschappelijke ruimte. We hebben dit probleem veelvulding bij de gemeente aangekaart.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant