Afbeelding

Kunstroute d’Eerd: ‘Niveau verrassend hoog’

Kunst en cultuur 77 keer gelezen
EERDE – Maar liefst zestien amateurkunstenaars presenteerden zich zondagmiddag in de allereerste editie van Kunstroute d’Eerd. Initiatiefnemer Annie Verhoeven spreekt van een route vol verrassingen: “Het hoge aantal deelnemers is opmerkelijk; maar ook het niveau is bijzonder hoog.”
[image=98526]
Gerard van Dijk aan de Bernard van Damstraat is één van de deelnemers. Terwijl Gerard zich binnen onderhoudt met de continue stroom gasten, vertelt zijn levenspartner Diny van der Linden, dat het zijn allereerste expositie is: “Gerard schildert al jaren bij Pieter Brueghel in Sint-Oedenrode. Toen we het oproepje voor de Kunstroute zagen, hebben we natuurlijk eerst wel getwijfeld. We wisten ook niet goed, wáár we dan zouden moeten exposeren. Uiteindelijk hebben we dan toch ‘ja’ gezegd en is het ons eigen huis geworden. Langzamerhand word je toch immers steeds enthousiaster.”
Het initiatief voor de route komt van Tilly van Boxtel, Wim van de Elsen en Annie Verhoeven. Annie’s schilderijen – voornamelijk abstracte acrylwerken met gebruik van allerlei materialen – hangen buiten in haar tuin: “Wat hebben we geboft met het weer. Wij ontvangen hier gasten uit de verre regio die op de fiets naar Eerde gekomen zijn en hier een gezellige middag beleven. De meesten zien we dan ook met de route in de hand langs alle deelnemers gaan. We krijgen veel complimenten over de gastvrije ontvangst overal.”
Zelf exposeert Annie met regelmaat, maar voor de meeste deelnemers is het de allereerste keer: “Het niveau is echt verrassend. Het is zo mooi dat we al die bijzondere werken nu ook aan iedereen kunnen laten zien.”
De initiatiefnemers hopen Kunstroute d’Eerd om de drie jaar te organiseren: “De meeste amateurkunstenaars hebben die periode wel nodig om weer voldoende nieuw werk te maken.”

(Foto's: Margot van Kleef)
[image=98525][image=98524][image=98523][image=98522]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant