Erp degradeert na discutabele penalty

Voetbal 57 keer gelezen
MILL - Erp speelt volgend seizoen in de 4e klasse. De ploeg van trainer Ton van Dijk verloor zaterdagavond het beslissingsduel van Berghem Sport met 1-0. Een zeer twijfelachtige penalty leverde voor rust de enige treffer van de wedstrijd op.

[image=99304][image=99303]

Zo'n 500 toeschouwers waren naar het sportpark van Juliana Mill gekomen voor het beslissingsduel. Op het veld was echter weinig te merken van de grote belangen. Het spel was slecht, maar ook de beleving viel tegen. Beide ploegen straalden meer uit niet te willen verliezen dan te willen winnen. Echte kansen werden dan ook niet afgedwongen. Na ruim twintig minuten spelen kreeg Berghem Sport de grootste kans. Een kans die eigenlijk niet gegeven had mogen worden, want scheidsrechter Struekers zag in een duel tussen Erp-doelman Danny Witjes en Berghem Sport-spits en Stefan Gerrits een overtreding. Het leek er toch sterk op dat de keeper de bal raakte. Jos van Hees wist wel raad met het buitenkansje en schoot raak. Erp kon er maar bar weinig tegenover stellen.

[image=99301]
[image=99300]

Na de thee trokken de mannen van Van Dijk het spel naar zich toe. Vooral over de vleugels werd volop de aanval gezocht. Zonder overigens grote kansen te krijgen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de Berghemse defensie bleef tamelijk eenvoudig overeind. Tot tien minuten voor tijd. Invaller Youniss Biyadat (zijn broer Mounir stond langs de kant) haalde uit en zag zijn slappe schot op de paal belanden. De rebound werd door doelman Rick van Aalst knap gekeerd. Niet veel later brak Hugo Bouwmans door, maar Biyadat kwam net te laat om binnen te tikken. Het was ook direct het laatste serieuze wapenfeit voor het doel van Van Aalst. Toen in de slotfase Ramon Bongers met een rode kaart het veld moest verlaten, was het helemaal duidelijk. Erp liep tegen een onverdiende nederlaag aan, maar moet volgend seizoen uitkomen in de 4e klasse. Berghem Sport moet zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie, waarin het maandag al uitkomt tegen Montagnards.