Afbeelding

'Haps krijgt er 150 buren bij'

Algemeen 66 keer gelezen
CUIJK - Wethouder Dick Blokland van de gemeente Cuijk vindt de reacties die hij maandagavond kreeg op de informatie-avond over de komst van asielzoekers naar Haps 'niet tegenvallen'.
De gemeente had de avond belegd voor inwoners van Haps die boos zijn over de komst van asielzoekers naar hun dorp. Het college van B en W had de bewoners hierover niet geïnformeerd en ook hun menig niet gevraagd. De honderden aanwezigen lieten gisteravond luidkeels horen het hier niet mee eens te zijn. 'Na de A73, de vuilstort, het bedrijventerrein, is het wéér Haps', en 'De gemeente had eerst onze mening moeten vragen', waren twee van de vele reacties. Na een emotioneel begin van de avond, was er volgens Blokland later meer inhoudelijke discussie en berusting: "Mensen krijgen er 150 buren bij, ik kreeg het gevoel dat de bewoners nu denken dat het maar beter is er in te participeren."

[image=100849]
Er komt in Haps een tijdelijke asielopvanglokatie in de Puttershoek en voormalig hotel Jachtlust. Vanaf 1 juli komen de eerste vluchtelingen. Hun verblijf duurt meestal enkele weken. De overeenkomst geldt voor één jaar. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) had de gemeente Cuijk benaderd omdat men zit te springen om opvangplaatsen.

[image=100848]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant