Afbeelding

Excellent ontvangt PSV legendes

Voetbal 38 keer gelezen
OPLOO – Voetballiefhebbers in de regio kunnen zondag 21 juni hun hartje ophalen, want dan ontvangt het 50-jarige Excellent het sterrenensemble Legendary PSV.

De vijfdeklasser uit Oploo is blij met deze zeer aansprekende tegenstander en verwacht voor de jubileumwedstrijd honderden bezoekers te mogen begroeten op het fraaie sportpark Het Domein.

[image=101627]

Klinkende namen
Het zijn klinkende namen uit het recente voetbaltijdperk die in Oploo zullen aantreden. Niet voor niets dragen deze voetballegendes de erenaam Legendary PSV. Wat te denken van de befaamde oud-international en begenadigde Europacupspeler Luc Nilis (42). De 56-voudig Belgisch international wist in zijn profcariere ver over 200 keer te scoren.
‘Turbo’ Berry van Aerle (46) is eveneens van de partij. Hij speelde liefst 13 jaar bij PSV en ook 35 interlands voor Nederland, waaronder de gewonnen finale tegen Rusland in 1988. Een andere oud-international is Jan Poortvliet (53), met ondermeer de (verloren) WK finale tegen Argentinië op zijn erelijst. En met PSV won hij in 1978 de EUFA-cup.
Maar ook andere prominente oud-spelers als John de Jong, Harry Lubse, Anton Janssen, Rob Landsbergen, Twan Scheepers, Mart van Duren en doelman André van Gerven zullen willen laten zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. En ook 47-voudig international en EUFA-cup winnaar René van de Kerkhof (57) probeert zijn agenda vrij te houden om er in Oploo bij te zijn.

Afscheid
Zowel voor Excellent als voor de spelers van het eerste elftal belooft de wedstrijd een absoluut hoogtepunt te worden in het jubileumjaar. Voor Mark van den Heuvel en Coen Jans is het een bijzondere dag, want zij nemen eervol afscheid van het eerste elftal. Spits Coen Jans (31), alom bekend in de regio, wist in twaalf seizoenen 219 keer doel te treffen namens Excellent 1 en is daarmee absoluut clubtopscorer.
De jubileumwedstrijd staat onder deskundige leiding van eredivisiescheidsrechter Pol van Boekel. Ongeveer een uur na afloop van de wedstrijd is er nog een Meet & Greet met de spelers.
Excellent-Legendary PSV wordt gespeeld op het hoofdveld van ‘Het Domein’ en begint zondag om 14.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro (kinderen onder 8 jaar gratis).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant