Ne-D gaat internationaal

  •   keer gelezen
LAND VAN CUIJK - Ne-D in Business is dé Bedrijvenbeurs voor Land van Cuijk, Noord-Limburg en Nordrhein-Westfalen. The Organizing Connection is de drijvende kracht achter het concept van de Bedrijvenbeurs. De beurs kan zich met haar drie edities, namelijk ReVUSS (Regio Veghel, Uden, Schijndel, Sint-Oedenrode), Oss en Omgeving en Land van Cuijk & Noord-Limburg, op zijn minst succesvol noemen. Elke Bedrijvenbeurs vindt plaats met een frequentie van eenmaal per anderhalf jaar; elke editie kent gemiddeld ruim honderd deelnemende exposanten.

De opzet van deze business-to-business beurzen is dat deelnemende bedrijven de gelegenheid krijgen zichzelf en hun product of dienst te presenteren aan zakelijke bezoekers, veelal collega ondernemers uit de regio. Dit gegeven alleen maakt de Bedrijvenbeurs zeker niet uniek. De kracht van de Bedrijvenbeurs bestaat echter uit de extra netwerkmomenten die worden geboden voorafgaand aan en tijdens de beurs. Zo is er ondermeer een kennismakingsbijeenkomst voor exposanten, een beursborrel en een beurslunch met gastspreker voor de exposanten. De organisatie is continu op zoek naar mogelijkheden om het concept verder te perfectioneren.

In het najaar van 2006 en in het voorjaar van 2008 vonden de eerste edities van de Bedrijvenbeurs Land van Cuijk & Noord-Limburg plaats in Sportcentrum De Kwel in Cuijk. Op woensdag 18 en donderdag 19 november vindt de Bedrijvenbeurs wederom plaats, echter nu op de locatie Airport Weeze. Sigrid Meulebeek van The Organizing Connection:“Op onze huidige locatie in Cuijk groeiden we uit ons jasje. We waren genoodzaakt een tent aan te bouwen om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar expositieruimten. Het aantal parkeerplaatsen was te klein. Wij hebben met Airport Weeze een geschikte nieuwe locatie gevonden op een kleine 35 kilometer van Cuijk, die voldoet aan alle eisen.”

[image=102600]

Nieuwe naam
Bij een nieuwe locatie hoort een nieuwe naam. Omdat bij deze Bedrijvenbeurs ook Duitse bedrijven uit de grensregio worden betrokken, is gekozen voor een meer internationale naam: Ne-D in Business, Bedrijvenbeurs Land van Cuijk, Noord-Limburg en Nordrhein-Westfalen. Het thema van deze Bedrijvenbeurs zal dan ook zijn: ‘zakendoen in het grensgebied’.

Kansen
Meulebeek is zich ervan bewust dat een aantal ondernemers wat huiverig is om te gaan deelnemen aan een beurs over de grens. “Na twee edities van de Bedrijvenbeurs in de regio heb ik de ondernemers echter wel een beetje leren kennen. En ik heb gemerkt dat de ondernemers uit de regio Land van Cuijk & Noord-Limburg erg sterk zijn in het zien van kansen en mogelijkheden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ook de twijfelaars een kans als deze uiteindelijk niet aan zich voorbij zullen laten gaan.” En daarnaast hebben ruim 65% van de exposanten van voorgaande edities middels een enquete aangegeven Airport Weeze te zien als een uitstekend alternatief.

Zakendoen op Airport Weeze
Airport Weeze, gelegen net over de grens bij Boxmeer. Met een uitgebreid aanbod van low-cost vluchten is Airport Weeze een snel bereikbare en bovendien voordelige opstapplaats voor ongeveer 10 miljoen Nederlanders en Duitsers. Dit houdt in dat vele zakelijke klanten hun weg naar het vliegveld al eens wisten te vinden. Het is een aantrekkelijk gegeven dat Ne-D in Business zal plaatsvinden op een locatie waar (potentiële) bezoekers zich al bevinden.
Meer berichten