Afbeelding

Peter Gommans maakt mooiste foto LOP

Algemeen 176 keer gelezen
GENNEP - Enigszins verbouwereerd hoorde (amateur-)fotograaf Peter Gommans afgelopen week dat hij de aan het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) voor de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar gekoppelde fotowedstrijd had gewonnen. De door de Ottersummer gemaakte foto werd door de jury als beste beoordeeld.

[image=103771]

Wethouder Arnold Jansen (van Gennep) overhandigde de winnaar een ‘Gutschein’ voor een rondvlucht boven de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar. Voordat het zover was werd de winnaar onder valse voorwendselen het gemeentekantoor in gelokt. “Er werd me gevraagd om namens de politie te komen praten over een gevaarlijke verkeerssituatie in Gennep. Maar dit is toch heel wat anders.”

[image=103774]

[image=103772]

[image=103773]

Medio mei vorig jaar riepen de makers van het Landschapsontwikkelingsplan van de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep inwoners uit het gebied hun visie op het landschap te geven. Door middel van een fotowedstrijd konden zij voor hun waardevolle en kenmerkende taferelen fotograferen en delen met anderen. “Ongeveer 15 mensen namen deel aan de wedstrijd. Voor hun inzendingen staat op het gemeentehuis in Gennep een presentje klaar”, aldus ambtenaar Martien Bongers. De jury beoordeelde de foto’s anoniem. “We hebben niet gekeken wie de fotograaf was. Ons oog viel op twee foto’s. Het bleken die van jou te zijn, Peter”, legde wethouter Arnold Jansen uit. Als winnende foto koos de jury het fraaie plaatje van Niersdal in de mist, goede tweede werd een foto van de Grensweg langs het Reichswald. “De winnende foto heb ik ‘s ochtends eens gemaakt. Ik reed over de Siebengewaldseweg en pakte direct mijn camera”, aldus de winnaar, die zich ingenomen voelde met de unieke prijs. “Binnenkort maak ik een afspraak. En, ja, de camera gaat zeker mee.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant