Afbeelding

Jan en Theo zijn weer thuis!

Sport 71 keer gelezen
SINT ANTHONIS - De helden zijn weer thuis! Nadat ultralopers Jan Nabuurs en Theo Kuijpers op 21 juni hun missie (de TransEurope Footrace 2009) volbrachten werden zij vorige week woensdag hartstochtelijk ontvangen door het thuispubliek.

[image=103798]

Als blijk van waardering voor die topprestatie begeleidde een supporterslegioen het duo fietsend en lopend van Boxmeer naar Sint Anthonis. Daar werden de helden verwolkomd door Burgemeester Verbeeten van de gemeente Sint Anthonis en Boxmeerse wethouder Rien Klaassen.
In 64 dagen legden de lopers uit de gemeente Sint Anthonis 4486 kilometer af. De etappes varieerden in lengte van 45 tot 95,1 kilometer. In de eindangschikking werd Nabuurs 5e (430 uur, 54 secendonden), Kuijpers 43e (696 uur, 24 min. en 57 sec.). Het tweetal liep niet alleen voor de prestatie, maar ook voor een goed doel: Stichting Leukemie Nederland. De sponsoractie voor dat doel bracht ruim 3000 euro op. Aan de sponsoractie was een prijsvraag gekoppeld. Deelnemers konden vooraf raden hoeveel uren Jan en Theo nodig zouden hebben voor de tocht. In totaal bleek dat 1126 uur te zijn. Gedeeld eerste werden B. Minten en W. Bongers, derde werd M. van Nieuwenhoven. Giften zijn nog altijd welkom op rekeningnummer 14.57.12.834 ten name van AV Sporting Boxmeer, onder vermelding van Gift voor Stichting Leukemie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant