Afbeelding

‘Dit is geen werk maar een missie’

Onderwijs 172 keer gelezen
CUIJK - “Ik kan er een boek over schrijven”, zegt Mister Vakopleiding Ger Huiskes. Op 1 juli ging de 62-jarige praktijkdocent, stagebegeleider en vestigingsmanager met pre-pensioen. Op vrijdag 3 juli neemt de Bosschenaar officieel afscheid van Vakopleiding Techniek in Cuijk.

De Pater Familias van Vakopleiding Techniek neemt met gemengde gevoelens afscheid. “Ik sta er nog middenin, en wil doorgaan tot het gaatje. Maar gezien veranderingen op maatschappelijk gebied heb ik besloten te stoppen, en maak ik plaats voor een jongere.”

[image=104253]

Missie
Ger Huiskes heeft er inmiddels achttien jaar opzitten bij Vakopleiding Techniek in Cuijk. Daarvan was hij dertien jaar praktijkdocent. Spijt van de stap naar het vakonderwijs heeft hij geen moment gehad. “Ik begon met een kantoortje tussen de lashokken en draaibanken in. Ik zat midden op de werkvloer. In de winter was het er weliswaar ijskoud maar dat deerde me niet”, zegt Huiskes. Als praktijkdocent maakte hij de hele ontwikkeling van Vakopleiding Techniek mee. De praktijkdocent stond dag en nacht klaar voor zijn jongens. “Dit is geen werk maar een missie. Ik heb regelmatig de jongens thuis opgezocht als ze het even niet meer zagen zitten. Meestal zette ik ze weer op het juiste spoor. Helaas lukte dat ook wel eens niet”, zegt hij licht geëmotioneerd.

Afscheid
“We beschikken over een gedegen opleidingscentrum voor elektrotechniek en metaal met vestigingen in Cuijk en Nijmegen. Er is tegenwoordig een scala aan mbo-opleidingen met diverse techniekrichtingen voor leerplichtigen, schoolverlaters maar ook zij-instromers”, zegt directeur Ton van Erp, die vijf jaar nauw samenwerkte met zijn rechterhand Ger Huiskes. “In oktober vertrek ik ook. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en begin voor me zelf. Mijn opvolger, Wouter van Raffen (nieuwe directeur) én Harrie Schepers (bedrijfsleider) vormen de nieuwe tandem.” De vertrekkende directeur en praktijkbegeleider zijn het er over eens. “Ons werk is nog niet af, maar wij hebben een gedegen fundament gelegd.”
Ger Huiskes’ afscheidsreceptie is op vrijdag 3 juli (15.30-18.00 u.), in het gebouw op ‘t Riet 7 in Cuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant