Afbeelding

De Megafoon voor alle jeugd

Algemeen 97 keer gelezen
GENNEP - Voor jongeren van 10 tot 24 jaar uit de gemeente Gennep staan vanaf oktober vorig jaar de deuren van de Megafoon open. Wekelijks nemen zo’n 60 jongeren deel aan de activiteiten in en rondom de accommodatie aan de Picardie 111.

[image=104296]

“Die activiteiten zijn zeer uiteenlopend. We houden dansmiddagen of avonden, disco’s en draaien films. Een paar weken geleden hadden we hier de geslaagde beachparty”, zegt begeleidster Mieke Kruisberg, “Ook staan we open voor eigen inbreng. Als mensen zelf iets willen organiseren kan dat ook. De activiteiten zijn overwegend gratis. Af en toe wordt een kleine bijdrage van de jongeren gevraagd in de vorm van entree.”
In de toekomst wil De Megafoon de activiteiten verder uitbreiden. “Het is de bedoeling dat de redactie van jongerensite www.jeugdgennep.nl van hieruit werkt. Daarnaast gaan we in de kelder een repetitieruimte beschikbaar stellen voor muziekbandjes. De tweede ruimte wordt voor startende bandjes ingericht voor startende bandjes”, aldus Mieke. De Tegelse begeleidt de jeugd bij het opzetten van De Megafoon. “Over twee jaar staat het centrum op eigen benen. Met een eigen bestuur, gevormd door de jeugd.”
Ter ondersteuning van alle activiteiten is De Megafoon op zoek naar vrijwilligers.De werkzaamheden zijn zeer uiteenlopend. ”Kijk voor meer informatie op www.megafoon.org”, nodigt Mieke uit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant