Afbeelding

Mook beloond voor inzet alfabetisering

Algemeen 38 keer gelezen
MOOK EN MIDDELAAR - De gemeente Mook en Middelaar is beloond voor haar inzet op gebied van alfabetisering. Als een van de drie genomineerden kreeg de noordelijkste gemeente van Limburg de stimuleringstrofee Alfabetisering Limburg. Dat gebeurde maandag 29 juni in Heerlen.

De gemeente Mook en Middelaar was samen met Kerkrade en Heerlen voor deze trofee genomineerd. Tijdens de deelnemersdag in Heerlen is het gemeentelijk beleid met een presentatie toegelicht. Hierna mochten de aanwezigen stemmen en kwam de gemeente Mook en Middelaar als winnaar uit de bus.

[image=104300]

De gemeente werkt sinds 2008 hard aan het terugdringen van laaggeletterdheid, in nauwe samenwerking met het ROC en andere gemeenten in de regio Nijmegen. Hiertoe is in regionaal verband een Aanvalsplan Laaggeletterdheid opgezet. Het gemeentelijk beleid dat door het ROC wordt uitgevoerd bestaat onder andere uit het doorbreken van het taboe rondom laaggeletterdheid door het houden van publiciteitscampagnes. Daarnaast gaat het ROC de boer op om organisaties, instellingen, scholen en bedrijven in onze gemeente te vertellen hoe ze laaggeletterdheid kunnen herkennen en hoe ze kunnen doorverwijzen. Ook helpt het ROC bedrijven (bijvoorbeeld het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) beter toegankelijk te maken voor laaggeletterden. Om laaggeletterden te motiveren om deel te nemen aan cursussen lezen en schrijven wordt veel gewerkt met ambassadeurs. Dit zijn cursisten van het ROC die zelf laaggeletterd zijn (geweest). Zij weten uit ervaring wat er voor nodig is om mensen te motiveren deze stap te zetten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant