Afbeelding

Schatbewaarder Harry Loeffen nu Ridder

Algemeen 373 keer gelezen
SINT ANTHONIS – Bij gelegenheid van zijn afscheid als multi-vrijwilliger, werd Harry Loeffen uit Sint Anthonis vorige week woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Het was loco-burgemeester Roos Aben-Bellemakers die hem tijdens een afscheidsdiner in restaurant ‘De Drie Burgemeesters’ verraste met de koninklijke onderscheiding.

Schatbewaarder
De 76-jarige Harry Loeffen kreeg de onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten als vrijwilliger bij diverse organisaties, in het bijzonder als schatbewaarder. Zo was hij van 1970 tot 1985 penningmeester van de ouderverenigingen van de basisschool in Sint Anthonis en vanaf 2001 tot heden van de Scholengemeenschap Stevensbeek. Ook was hij medeoprichter, penningmeester (1977-2005) en actieve vrijwilliger van het bestuur van de Stichting Het Schaap van de St. Tunnisse Heide. Deze stichting organiseert vanaf de oprichting het succesvolle jaarlijkse Schaapscheerderfeest.

[image=123268]

Penningmeester
Verder was hij van 1989 tot 1996 lid en penningmeester van de Raad voor het Bejaardenwerk van de voormalige gemeente Oploo en betrokken bij de samenvoeging van deze organisatie met die van de voormalige gemeente Wanroij. Ook was hij negen jaar penningmeester van de Recreanten Volleybalvereniging voor ouderen DAC, bestuurslid van Stichting Welzijnswerk Ouderen gemeente Sint Anthonis (2000-heden), penningmeester van Stichting OSSA (2003-heden) en webmaster van de website van het Hospicehuis Land van Cuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant