Jan van den Heuvel verlaat Gebr. Janssen Beugen

  •   keer gelezen
BEUGEN – “Bouwen met toegevoegde waarde, het is de core-business voor Gebr. Janssen”, zo luidde het juryrapport van de Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg, vorig jaar november. Een bedrijf dat doorlopend zoekt naar nieuwe ontwikkelingen en naar nieuwe wegen om verder te groeien. Het leverde Gebr. Janssen de Publieksprijs op. Een kroon op het werk van directeur Jan van den Heuvel. Van hem neemt het Beugense installatie- en dakdekkersbedrijf binnenkort afscheid.

[image=122003]

Jan van den Heuvel zou echter geen directeur zijn als hij ook niet zijn eigen opvolging keurig had geregeld. De jury noemde hem vorig jaar ‘een man van de praktijk’. “Hij heeft kans ge-zien verschillende disciplines aan elkaar te koppelen. Een sterk operationeel bedrijf tot resul-taat. Maar Jan is ook een man die vooruitdenkt. Zijn opvolgers zijn zorgvuldig voorbereid om de zaak in de komende jaren gezamenlijk over te nemen.”

Jan van den Heuvel is gehuwd met een zus van de broers Janssen, die de naamgevers zijn van de onderneming. Allen zijn al eerder uit het bedrijf gestapt en Jan bracht de onderneming in een nieuwe fase, waardoor de zelfstandigheid als familiebedrijf gewaarborgd werd. Gezien de moeilijke marktomstandigheden in de bouw een mooie prestatie. Zijn visie om het bedrijf te integreren en tijdig te laten opvolgen getuigt van een groot verantwoordelijkheidsbesef.

Passie
Gebr. Janssen bestaat bijna 125 jaar en kent een rijke geschiedenis. Daarvan heeft Jan van den Heuvel zo’n veertig jaar deel uitgemaakt. Gebr. Janssen werd met recht ‘zijn’ onderneming en groeide uit naar ruim honderd medewerkers. De per 1 januari scheidende directeur heeft overigens al een nieuwe passie gevonden: hij kan straks zijn ei kwijt in zijn tuin en bij zijn kleinkinderen. In de wetenschap dat de opvolging is geregeld en ‘zijn’ jongens het dan prima helemaal zelf kunnen.

Die ‘jongens’ zijn: Leo van den Heuvel, Robert van den Heuvel, Peter van Houtum en Theo Huijbers. Volgens hen is Jan van den Heuvel bepalend geweest voor de koers van het bedrijf in de afgelopen decennia. “Zijn gedrevenheid is altijd een voorbeeld geweest voor de anderen binnen de onderneming. Met ons vieren gaan wij ons inzetten om die passie ook in de toekomst te waarborgen.”

In het voorjaar wordt officieel afscheid genomen van Jan van den Heuvel. Die datum wordt nader bekend gemaakt.


Meer berichten