Afbeelding

Zweefvliegen voor jongeren

Algemeen 47 keer gelezen
VOLKEL – Heb je altijd al eens willen vliegen, maar altijd gedacht dat dit niet mogelijk was? Vanaf maart 2010 is dit mogelijk.

[image=120846]

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) heeft in samenwerking met het piloten trainingscenter EPST een uniek aanbod voor de jeugd, gesubsidieerd zweefvliegen. Het programma heeft als doel om de jeugd tegen gereduceerd tarief te laten kennismaken met de beginselen van het vliegen middels zweefvliegen op vliegbasis Volkel.
De peildatum waarop iFLY! zal starten is 1 maart 2010. Daarna zullen de kandidaten op de weekenddagen het luchtruim en de beginselen van het vliegen gaan verkennen, met behulp van een ervaren instructeur. Het programma bestaat uit de kennismaking met het vliegtuig, de cockpit en de stuurorganen. Na de kennismaking zullen de iFLY’ers ervaren hoe het vliegtuig bestuurd moet worden. Verder leren de iFLY’ers het veilig starten & landen.
De KNVvL geeft in 2010 circa tachtig jongeren de kans om gesubsidieerd te zweefvliegen in heel Nederland. Zweefvliegclub Volkel heeft zes plaatsen ter beschikking gesteld voor de iFLY regeling, dus reageer snel. Aanmelding op de site www.zvcvolkel.nl/ifly is mogelijk tot 15 januari 2010.
Deelnemers zijn vrijgesteld van inschrijfgeld bij de KNVvL en de zweefvliegclub. Er wordt korting gegeven op het KNVvL lidmaatschap. De theorieboeken worden gratis verstrekt. Bovendien ontvangt elke deelnemer een gratis logboek, waarin alle vluchten geregistreerd worden. Kortom een sponsoring van €350,-.
Niet iedereen mag deelnemen aan het iFLY! programma. Er zijn een aantal vereisten: alleen jongeren tussen de 14 en 19 jaar, minimaal havo- of vwo-opleiding en geen vliegervaring. Het dragen van een bril is geen bezwaar.
Ook iets voor jou, maar je voldoet niet aan deze vereisten, neem dan toch contact op met de secretaris (secretaris@zvcvolkel.nl).


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant