Afbeelding

Touwtrekken en armworstelen in Eerde

Opmerkelijk 105 keer gelezen
EERDE – De Sint Oedenrodese carnavalsvereniging De Rooise Oortjes houdt zondag voor de vijfde keer een indoor touwtrektoernooi. In café De Driesprong in Eerde staat ook een kampioenschap armworstelen op het programma.

[image=120819]

Staand trekken aan een touw, het is de meest gebruikelijke manier om de touwtreksport te beoefenen. In Eerde doen ze het net even anders. “Bij ons zitten mensen op een verhoging in speciale houten bakken”, vertelt Peter Verrijt, voorzitter van De Rooise Oortjes en organisator van het evenement. Een touwtrekteam dat mee wil doen bestaat uit zes touwtrekkers, een coach en eventueel reservespelers vertelt Verrijt. De teams zijn ingedeeld in verschillende moeilijkheidsklasses. Naast het kampioenschap touwtrekken houdt de club dit jaar ook een toernooi ‘armpje drukken’. “Een armworstelmachine kan meten hoeveel druk iemand op de kunstmatige arm van het apparaat zet”, aldus de organisator. Voor de winnaars zijn er natuurlijk ook prijzen. “De eerste drie plekken krijgen prijsbekers”, vertelt Verrijt. “De winnaars bij het armpje drukken krijgen een T-shirt met daarop sterkste man of vrouw van Eerde.”
Het touwtrektoernooi begint om 13.00 uur. Deelnemen kost 10 euro per team. Belangstellenden kunnen zich tot en met zaterdag inschrijven via e-mail: .

[image=120818]

[image=120817]

[image=120814]

[image=120813]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant