Afbeelding

JVC - Gemert: een interessante clash

Voetbal 60 keer gelezen
CUIJK - Voor JVC Cuijk en Gemert is het zondag allebei een cruciaal duel. JVC moet winnen om niet verder achterop te raken en de Molenbroekers strijden om de titel met Dijkse Boys en Baronie. In Cuijk treffen beide grootmachten, voor amateurvoetbalbegrippen, elkaar op het kunstgras dus normaal gesproken gaat het duel gewoon door.

[image=64754]
Foto's Peter Kuijpers

Of spelers en fans ermee gediend zijn om te voetballen onder een hoosbui is weer een heel ander verhaal overigens.

[image=120582]

Het was weer eens een roerige week in het Cuijkse. Na de nederlaag in Echt (3-2) werd er door 'Jan met de Pet' geconcludeerd dat de trainer van JVC, Willie Willems in dit geval, ontslagen zou worden. Hoewel hier geen sprake van was werd dit toch zomaar rond gebazuind op Sportpark Molenbroek te Gemert. De Gemertenaren speelden namelijk een dag later tegen OSS'20. Vooral vervelend voor de directe betrokkenen.

[image=120581]

Wél werd bekend dat Willems en JVC aan het einde van het jaar uit elkaar gaan. Overigens voetbalt JVC de laatste weken zeer behoorlijk. Ook in Echt speelde men EVV eigenlijk min of meer voetballend gezien van de mat af maar qua effectiviteit waren de Limburgers op hun beurt heer en meester.
Als de wedstrijd met elf tegen elf was uitgespeeld dan hadden de Cuijkenaren waarschijnlijk niet verloren maar 'als' telt niet in het voetbal. Overigens wil JVC de beelden terugzien betreffende het directe rood voor Rik van Griensven, deze bestrijd namelijk iets gedaan te hebben.
Het is een cliché maar JVC moet de wedstrijd zondag gewoon winnen en om 'Jan met de Pet' niet van adrenaline uit elkaar te laten spatten zou het voor de trainer ook goed zijn. JVC heeft namelijk wel nog steeds als doel om naar de topklasse te gaan, daar is geen enkel misverstand over.

Rustig op Molenbroek

In Gemert is het natuurlijk lekker rustig. De Molenbroekers staan namelijk bovenaan en spelen normaal gezien goed voetbal al was daar de laatste weken even geen sprake van. Op een of andere manier schuift Mark van Dijk wat minder in, ligt het tempo iets te laag en loopt het iets stroever. Wél werd er gewoon driemaal achter elkaar gewonnen dus het kan alleen nog beter gaan. Enig puntje van zorg is de zeer smalle selectie die trainer Ruijsch tot zijn beschikking heeft. Eigenlijk kan men slechts maximaal twee tot drie blessures opvangen. Mijmerend gezien zou het voor Gemert en deze regio geweldig zijn als de Molenbroekers het laatste jaar Hoofdklasse in deze vorm kan afsluiten met een 2e kampioenschap. Of zoals Ruijsch laatst al in VI zei: "Het is onze laatste kans om nog een keer landskampioen te worden." Dit geldt overigens voor iedereen.

[image=120579]

Het wordt zondag hopelijk een mooie wedstrijd met alles erop en eraan tussen twee goed voetballende teams.

[image=120537]

06-12-2009 14:30 SV Meerssen - OJC ROSMALEN
06-12-2009 14:30 Papendrecht - SV Venray
06-12-2009 14:30 Baronie - UNA
06-12-2009 14:30 Schijndel/VITAM Catering - DESK
06-12-2009 14:30 Dijkse Boys - EVV
06-12-2009 14:30 JVC Cuijk - Gemert
06-12-2009 14:30 sv O.S.S. 1920/Verbruggen - UDI'19/Beter Bed

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant