Dubbel verlies voor Achates

Sport 151 keer gelezen
OTTERSUM/BOXMEER – Vierdeklassser Olympia’18 heeft het twee niveaus hoger spelende Achates verrassend uit het bekertoernooi gestoten. Het grote verlies voor de Ottersummers was de ernstige blessure voor spits Cedric Seva, die vermoedelijk een beenbreuk opliep. Achates kan zich volledig richten op de competitie, Olympia heeft nog meer ijzers in het vuur.

[image=119723]

De ploeg van Achates’ voormalige trainer Dick Regeling beleefde in Ottersum een bliksenstart. Nadat Olympiaan Bobo Tubic keeper Tom Hopman op aangeven van Tom Strik in de tweede minuut het nakijken gaf stond het vijf minuten later al 0-2. Nu werd Strik in stelling gebracht door Tubic. Het wakker geschrokken Achates herstelde zich en zette de achtervolging in. Kansen waren er volop maar keeper Tom Bens hoefde vooralsnog niet te vissen. De Olympia-keeper stopte in de 17e minuut een schot van Paul Toonen maar was in de daaropvolgende corner kansloos op de inzet van Jan Pouwels: 1-2. De gelijkmaker hing in de lucht maar het waren de gasten die voor rust weer doelpuntten via Tom Strik. Na de thee was het Paul Toonen die er 2-3 van maakte. Opnieuw was er een groot aantal kansen voor een dominerend Achates. In een sportief duel zag Olympiaan Jesse Borst zijn tweede gele kaart. Even later kreeg invaller aan Ottersumse zijde Nico Mihoglu geel en vervolgens direct rood. Tien Ottersummers wisten evenveel Boxmerenaren niet meer te vloeren. Scheidsrechter Peeters (Kroonenberg) beëndigde het bekertreffen voortijds nadat Achates-speler bij een onschuldig duel waarschijnlijk een beenbreuk opliep.