Lege super zorgt voor onrust in Valuwe

  •   keer gelezen

CUIJK - De Van Eerd Groep, eigenaar van het pand in de Cuijkse wijk De Valuwe waarin tot voor kort een Jumbo huisde, voert gesprekken met verschillende zelfstandige ondernemers over een doorstart van een super in de wijk.

[image=119476]

De exploitant van de Jumbo in De Valuwe verhuisde vorige week naar de Heeswijkse Kampen. De lege supermarkt die hij achterliet zorgt voor onrust in de buurt. “Ze wisten al zo lang dat de Jumbo hier weg ging, waarom zijn er niet op tijd gesprekken gevoerd met opvolgers zodat die er meteen in konden?”, zo vraagt een buurtbewoner zich af. “Nu zitten wij misschien wel voor langere tijd zonder supermarkt in de buurt. Zeker voor de ouderen is dat moelijk, die kunnen niet ‘effe’ snel in een andere wijk een boodschap doen. Het is een klacht die ik hier in de buurt veel hoor.”
Een woordvoerster van de Van Eerd Groep meldt dat ‘men volop bezig is met onderhandelingen met verschillende ondernemers over de overname’. Wanneer er meer duidelijkheid komt, is volgens haar niet aan te geven. De gemeente Cuijk is wat zekerder. Een woordvoerder zegt dat er voldoende waarborgen zijn gegeven voor een nieuwe super op korte termijn: “Het is in feite al nagenoeg rond.” Dat was voor burgemeester Leo Schoots ook reden vorige week wel naar de opening van de nieuwe Jumbo te gaan. Eerder liet hij weten daarvan af te zien als er geen zekerheid zou zijn over een nieuwe supermarkt in De Valuwe.

Meer berichten