Tien vragen: Sten van Vessem (Blauw Geel)

  •   keer gelezen
SINT-MICHIELSGESTEL - Voor de goede orde: Sten van Vessem en niet Sven zoals een paar maal ten onrechte werd geschreven onder anderen hier. “Ik geloof dat mijn ouders geïnspireerd waren door die schaatser Sten Stensen.” Zegt-ie zelf.

[image=119450]

Sten van Vessem (23) is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Veghelse hoofdmacht. Haalt wekelijks wel een voldoende, in ieder geval voor vlijt! De Gestelse ‘werkbij’ praktiseert het ambachtelijke vak van stukadoor. Waar vind je ze nog tussen al die marketing griezels, Fysiotherapeuten, of computerprogrammeurs. Ze bestaan nog wel degelijk wat heerlijk!
Sten van Vessem speelde al op jeugdige leeftijd in het eerste team van de Gestelnaren. Chris van de Dungen was toentertijd de trainer die het wel degelijk in hem zag zitten. Blauw Geel is sinds anderhalf jaar zijn club. Vaak komend vanaf links met een mentaliteit om elk gaatje te dichten. Sten van Vessem beperkt zich tot zijn taak en genereert zich zodanig als een nuttige verdediger. Technische hoogstandjes hoef je bij de Gestelnaar niet verwachten, maar hij compenseert dat ruim met een tomeloze energie en inzet. Hoogste tijd voor een tiental vragen aan deze ‘onrustzaaier’ van jewelste.

Door Peter Kuijpers + foto

1 – Het gaat goed met Blauw Geel, waar eindigt dit?
“Het is te hopen dat de stand zo blijft als nu aan het einde van het seizoen. We scoren soms nog wat moeilijk. Dat moet wat beter gaan lopen.”

2-De top-3 van dit moment is die illustratief voor het verdere verloop?
“Ik denk zeker dat het tussen die drie zal gaan. Vinkenslag moeten we niet onderschatten al hebben ze een wat dunne selectie. En natuurlijk EHC, die hebben geen slecht team. Wij hadden behoorlijk wat geluk met onze winst tegen ze.”

3-De selectie is ruim bij Blauw Geel, toch krijg je wekelijks een basisplaats!
“Dat streelt me wel. Toen ik begin dit seizoen al die namen zag dacht ik wel eens van nou Sten dat wordt aanpoten. Ik heb dat ook wel eens met ploeggenoten besproken, maar de trainer kiest toch voor mij en daar ben ik trots en blij om. Er is nu op het middenveld een goede balans. “

4 – Aan welke wedstrijd bewaar je tot op heden de beste herinnering?
“Dat zijn zondermeer de wedstrijden vorig seizoen tegen UDI. Uit was leuk die wonnen we, maar ook thuis was prachtig. Dat vuurwerk en onthaal dat is echt genieten. Maar ook de beslissingswedstrijd afgelopen seizoen in Gemert tegen OJC was mooi. Niet qua resultaat, maar de hele entourage er omheen. Geweldig als voetballer dat mee te mogen maken.”

5-Ben je inmiddels een beetje Veghelaar?
“Ik heb wel steeds meer met Veghel. Mijn zusje en broer werken ook in Veghel. Dat maakt het allemaal wat leuker.”

6-Er wordt wel een gezegd: voetbalclub Sint-Michielsgestel is een onderdeel van een buurtvereniging?
“De gezelligheid staat boven alles, dat klopt. Vooral in de kantine daar. Het is ook niet allemaal spick en span, maar dat maakt niet uit. In Gestel is het ook belangrijker om als kan lekker te winnen en dan met zijn allen aan de bar te schuiven. Belangrijker dan hoger te voetballer vinden ze daar.”

7-Mis je die gezelligheid in Veghel?
“Die gezelligheid is er hier ook wel. Alleen anders. We hebben onderling een leuke verstandhouding ondanks dat we elkaar amper kennen. Alleen lekker een paar pilsje achterover slaan is niet altijd mogelijk. De meesten zijn met de auto en dan is drinken taboe. Ik kom nog wel vaak in de kantine bij Sint-Michielsgestel en dat is nog altijd supergezellig daar.”

8-Wat is dit jaar persoonlijk je grootste winst geweest?
“Ik ben in ieder geval een stuk rustiger geworden. Ik was toen ik van Sint-Michielsgestel kwam nogal wild. Dat was soms lastig, maar dat heb ik verbeterd in mijn spel.”

9- Wat maakt Blauw Geel zo sterk dit seizoen?
“Op de eerste plaats de kwaliteit die er onder ons is. We hebben een grote en brede selectie. Valt er iemand weg wordt dat wat makkelijker opgevangen.”

10- Zijn er wel eens moment dat je te veel vraagt van jezelf?
“Soms wel. Ik voetbal nog graag in de zaal. Ik maak wel eens mee dat ik voor ik ga trainen behoorlijk moe ben. Als ik dan aan het trainen ben valt dat ook wel weer mee. Ik moet wat meer doceren. Ik geef mezelf een voldoende met loopacties zonder bal. Als ik de bal krijg aangespeeld, dus in de bal, zou ik me graag wat sterker zien. “
Meer berichten