Afbeelding

JVC Cuijk haalt uit tegen DESK

Voetbal 65 keer gelezen
CUIJK - Net als vorig seizoen bleek ook nu DESK in Cuijk een heerlijke tegenstander voor JVC Cuijk. Een jaar geleden bleef de teller steken op 6-1, deze keer werd het 5-0. De doelpunten kwamen op naam van Dennis Schouten 2, Ferdy Akankan, Achmed El Allachi en Matthias van Zanten. Door de zege heeft JVC de cruciale Top 4 weer in het vizier.

[image=111020]
Foto: Peter Kuijpers

Door de terugkeer van een aantal spelers had trainer Willie Willems voor het duel een paar knopen door te hakken. Hij koos ervoor om Danny van Raaij, Joep Sijbers en Colin van Mourik te passeren terwijl Daniel Voigt en Rik van Griensven het nieuwbakken centrum vormden. Wesley Meeuwsen was ook niet van de partij want de aanvaller kreeg geen vrij van zijn werkgever (Meeuwsen werkt in een witgoed winkel) die open waren vanwege de sinterklaasfestiviteiten.

Voortzetting goede spel

Vorige week speelden de Cuijkenaren al goed tegen UNA, tenminste vooral de eerste helft, en dat zette zich tegen het weerloze DESK nadrukkelijk voort. De Cuijkenaren gingen van de eigen kracht uit en dat betaalde zich uit. Al snel zette aanvallende middenvelder Dennis Schouten de gastheren op een 2-0 voorsprong. Eerst toonde hij zich attent bij een klutssituatie en even later scoorde hij vanaf de achterlijn toen hij eigenlijk wilde voorzetten.
Het was de zetel die JVC goed paste en vanuit men verder kon gaan met dominant voetballen. Nog voor de pauze werd het 3-0 toen spits Akankan een steekpass gaf op Achmed El Allachi die vervolgens onder de keeper door wist te scoren.

Formaliteit

De tweede helft was derhalve een formaliteit maar toch kon JVC nog tweemaal het publiek trakteren op een doelpunt. Ferdy Akankan mocht bij de 4-0 goed voorbereidend werk van Nick Paymans en Dennis Schouten afronden en vlak voor tijd was het Matthias van Zanten die bij een corner 5-0 binnenknikte. Een klinkende zege dus voor JVC dat weer zicht heeft op de doelstelling die plaatsing voor de topklasse heet. De eerstvolgende wedstrijd is een belangrijke want dan speelt JVC bij directe concurrent EVV.

Van der Cammen, Paymans, Van Griensven, Voigt, Van Zanten, Zegers (Ririhena), Hofmeijer, Schouten, El Allachi (Schoofs), Akankan (Sijbers), Van der Heijden

Uitslagen:
Baronie - SV Meerssen - Afg
Schijndel/VITAM Catering - SV Venray 0-3
Dijkse Boys - UNA 2-2
JVC Cuijk - DESK 5-0
sv O.S.S. 1920/Verbruggen - EVV 1-1
UDI'19/Beter Bed - Gemert 0-1

[image=119159]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant