Afbeelding

Requiem in kerk Boerdonk

Muziek 52 keer gelezen
BOERDONK – In de Sint Servatiuskerk in Boerdonk verzorgt het Helmonds Kamerkoor op zondagmiddag een concert. De zangers voeren het Requiem ‘Missa pro defunctis’ uit, van Frei Manuel Cardoso. Theoloog en journalist Franck Ploum licht het requiemthema verder toe.

[image=118525]

De uitvoering van het requiem start op 8 november om 15.00. Het is het derde concert in de concertcyclus in de Boerdonkse kerk. De toegang is gratis. Na het concert kunnen bezoekers met een vrije gift hun waardering uitspreken. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van de glas-in-loodramen.

Zesstemmig
Het requiem is een zesstemmig koorwerk. De polyfone lijnen lijken in eerste instantie veel op het beroemde requiem van Victoria, dat vlak na 1600 verscheen. Maar vooral in de harmonieën heeft Cardoso enkele barokke elementen toegevoegd, zoals talrijke chromatische intervallen. Daardoor krijgt het werk een enorme expressiviteit.
Het Helmonds Kamerkoor (www.helmonskamerkoor.nl) bestaat uit 18 geoefende zangers. Naast optredens in Helmond en omstreken treedt het koor jaarlijks op in de kathedraal van Brussel. De laatste jaren gaf het ook concerten in het Belgische Leuven en in Italië.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant